Халфът Нелуц Рошу беше едно от попълненията в мащабната миналогодишна лятна селекция на Левски. Румънецът дойде на "Герена" като шампион на родината си и с богата визитка. Така и обаче не успя да се пребори за място в състава на "сините" и след само седем мача за тях беше освободен през юли. 

Оказа се обаче, че той е бил твърде близо до много по-престижен и мащабен трансфер, година преди да акостира в София. Интерес към него е имало от страна на италианския гранд Наполи, докато е носил екипа на Конкордия Чайна. И точно треньорът му в този отбор Йонуц Кирила разкри за интереса на италианците. 

"Нелуц дойде само с дрехите на гърба си в моя отбор, след като го изритаха от ЧФР Клуж. И успя да се развие много бързо, дори предизвика интереса на Наполи. Просто усещах, че от него ще стане много добър играч. Но когато напуснах Конкордия, кариерата му пак се срина."

"А отборът тогава можеше да направи много пари от него, защото той му струваше цифром и словом само 15 хил. евро. Впоследствие се озова във Виторул, после отиде да играе в България и сега твори сензации в Астра, доказвайки тезата ми, че е силен играч", сподели Кирила. 

Когато дойде на "Герена", той беше с прозвището Румънския Шави, но така и не успя да се наложи там. Заговори се, че напускането му се дължи на конфликт с тогавашния наставник на тима Делио Роси, който категорично го низвергнал в плановете си заради това.