Наставникът на Локомотив Горна Оряховица Иван Колев поздрави своите футболисти за победата с 1:0 над Пирин Благоевград в 15-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че откакто е застанал начело на „железничарите“, това е бил най-силният им двубой като продукция на терена.

„Първо искам да поздравя футболистите за играта, която направиха. Мисля, че това е най-добрият им мач, откакто аз поех отбора. Смесени са ми малко чувствата, защото смятам, че трябваше много по-рано да си решим нещата. Имахме тези възможности и положения. Щеше да е много по-лесно. Допуснахме в края да има напрежение пред нашата врата. Щяхме да сме по-спокойни, ако бяхме реализирали всичко. Все пак преди всичко благодаря на момчетата“, коментира Колев пред камерата на DIEMA SPORT 2.

„Аз вярвам дълбоко във всеки от отбора. Има и други момчета, които ще получат доверие, за да покажат качествата си. Много ми се иска те да успеят.“

„Опитахме се много неща да променим в отбора. На първо място исках да намерим тази схема на игра, която отговаря на качествата на футболистите и която ще им позволи да изразят най-добре себе си. Опитахме се да играем по-активно в защита, в предишните мачове не се получаваше, но сега се получи. Затова и резултатът е позитивен за нас.“

„Следим как се развива строителството на нашия терен, искаме възможно най-скоро да играем там. На нашият отбор не му е никак леко. Тези пътувания ни уморяват страшно много в този сгъстен цикъл, където играем на всеки 3-4 дни. Пътуванията утежняват нещата много за нас“, добави Колев.