Локомотив Горна Оряховица постигна ценен домакински успех с минималното 1:0 срещу Пирин Благоевград в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Димо Атанасов през първото полувреме.

Двубоят започна отлично за гостите, които получиха право да изпълнят дузпа още в самото начало. Съдията ​Ангел Баялцалиев свири дузпа за нарушение на Атанас Фиданин срещу Станислав Костов. Фиданин получи и жълт картон. Ситуацията бе доста спорна, тъй като Фиданин успя да играе с топката при шпагата в краката на Костов. Вратарят на Локомотив Николай Банков отрази удара на Тони Тасев от бялата точка.

Локомотив отговори в 6-та минута, когато Милен Желев пусна отличен извеждащ пас към Кифуети, който излезе сам срещу Костов и го преодоля, но Ничев успя да изчисти малко пред гол линията.

Даниел Младенов направи сериозен пропуск в 12-та минута, когато не успя да отиграе добре топката след центриране в наказателното поле на Локомотив.

Локомотив Горна Оряховица поведе с 1:0 в 23-та минута, когато Юлис Ндонг подаде към Димо Атанасов, който излезе сам срещу Красимир Костов и с удар покрай него изпрати топката във вратата.

Станислав Костов отправи слаб удар в 30-та минута и Николай Банков спаси. В 43-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Локомотив, Стилиян Николов стреля, но право в ръцете на Банков.

Рихави Кифуети отправи далечен удар в 55-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Пирин.

Минута по-късно Станислав Костов получи подарък в наказателното поле на Локомотив, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Банков.

В 67-та минута Рихави Кифуети отправи хубав удар в долния ляв ъгъл на вратата на Пирин, но Костов се намеси и изби топката в корнер. 

Гостите имаха претенции за дузпа в 80-та минута, когато Юлиан Попев отправи далечен удар, Мартин Кавдански спря топката с ръка в наказателното поле на Локомотив. Съдията Ангел Баялцалиев прецени, че защитникът на домакините е играл умишлено с ръка, но извади нарушението извън наказателното поле.

Владислав Узунов отправи диагонален удар в добавеното време на срещата, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Костов.

Пирин няма победа в шест поредни мача от Първа лига.

Локомотив Горна Оряховица и Пирин имат по 15 точки и се намират в средата на класирането на Първа лига.