Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Петров, даде специално интервю за официалният сайт на "червените".

Пифа - прякорът, с който е известен той, коментира представянето на червените срещу Лудогорец (0:1), изявите на вратаря Георги Китанов и бъдъщето на отбора.

"Не знам защо много хора коментират, че Лудогорец е играл с резервите. В такива отбори няма титуляри и резерви, а тези, които не попадат често в игра, винаги се стараят да дадат максимума от себе си и да изместят някой от титулярите. Двубоят беше равностоен, нямаше кой знае колко положения и точни удари към двете врати. Понякога се получават такива срещи - има големи очаквания към играчите, има и напражение", сподели Ивайло Петров.

"Доста упреци бяха отправени към вратаря Георги Китанов. Работил съм с него и знам, че има големи качества. Трябва му малко почивка явно, да осмисли ситуацията около него. Разбира се, не се намеси по най-добрия начин при гола на Лудогорец, но кой не бърка? Който не играе, той не прави грешки. Грешни стъпки правят хората и в спорта, и в живота, така че нищо фатално не се е случило", коментира Пифа.

"Китанов е обвиняван за попадението на Лудогорец, а преди това и за това на Левски миналия сезон, но това трябва да му е като сигнална лампичка - да се зимисли защо прави такива грешки в тези важни двубои. Има нещо, което трябва да изчисти от играта си, да преосмисли поведението си, но трябва да го направи сам, да стигне до изводите и да продължи да играе на ниво. В него има много хляб и той го знае много добре. Самият аз също съм правил много грешки в кариерата си. Давам ви пример - през сезон 2006/2007 започнах доста колебливо, въпреки че спечелихме Суперкупата с ЦСКА срещу Левски. В евротурнирите отстранихме Динамо Тирана, а след това ни се падна Хайдук Кула. В София завършихме 0:0, а на реванша измъкнахме 1:1 след продължения. Тогава ни спаси Александър Тунчев, а на мен ми вкараха гол от центъра на Белград. Бях притеснен, бях несигурен и това ми изигра лоша шега, но в последствие нещата се нормализираха и започнах да пазя, както мога", призна Петров.

"В ЦСКА напрежението е огромно и с това трябва да свикнат футболистите. Трябва да осъзнаят, че са в най-големия български отбор и няма място за отпускане. Искам да призова и феновете - сега е моментът да бъде подкрепен отборът, както го направиха вчера срещу Лудогорец. Лесно е да седнеш на чиста и подредена маса, както се казва. В трудните моменти се вижда кой кой е. Сега е моментът да се подкрепи ЦСКА и да се докеже за пореден път, че клубът е по-силен и по-жив отвсякога. Не мога да се примиря, че някои са отписали 32-та титла след два изиграни мача. Рано или късно тя ще стане факт, но ще стане, когато сме единни и сме всички на стадиона. Хора, вярвайте и подкрепяйте ЦСКА", завърши Ивайло Петров.