Легендарният бивш футболист на Левски Христо Йовов взе отношение около скандала, който тресе "Герена" в последните дни. А именно искът на бившия наставник на "сините" Станимир Стоилов към Лицензионната комисия на БФС за дълг към него от 70 хил. лв. 

Това е задължение, което застрашава лиценза на отбора за новия сезон и от ръководството обявиха, че ще спорът ще бъде разрешен в съда. А според Бижутера, ако наистина лицензът на Левски бъде застрашен, Мъри ще направи отстъпка. 

"Когато аз бях директор я имаше, тя датира много преди това. Просто тогава може би темата не е била толкова наболяла от страна на Стоилов. Оттам-насетне мога да гарантирам, че с него можехме да се разберем по най-лесния начин." 

"Не мисля, че има проблем за лиценза на Левски, не смятам, че това е главният проблем. Не съм запознат дали юридически ще стане проблем. Но ако има такъв, аз съм сигурен, че и Стоилов ще направи отстъпка", заяви Йовов след мача на ветераните на любимия му клуб с Ботев Ихтиман.

Според него, тази война, която се разрази в публичното пространство, не е добра и за едната, и за другата страна, като според него е трябвало да бъде потулена и да бъде разрешена.  

"Загатнах преди време, цялата ситуация трябва да е кристално чиста, за да не се спекулира. Ако има да се взимат пари, то има документ, който трябва да бъде представен. Ако това се случи, Левски ще трябва да плати." 

"Не трябва да се спекулира с това дали Мъри е левскар, той се е доказал през годините. Смятам, че всички са разбрани, особено Мъри. Сигурен съм, че с него може да се говори."

"Става една вътрешна война, от която Левски няма нужда. Тъкмо се успокояват нещата и тръгваме в правилна посока с победи над класни съперници и стават тези неща отвътре, които със сигурност не са добре за Левски." 

"Абсолютно никой няма нужда от това в клуба и в ръководството. Трябва да се потулват нещата, все пак това е човек, който дълги години е играл тук, а от другата страна е ръководството, което знае какво трябва да прави."

"Импулсивно реагираха и двете страни, особено клубът, защото Мъри неведнъж предупреждаваше за тази сума, а като си я заработил честно, трябва да си я вземеш", сподели Йовов след мача на ветераните и сподели дали все още изпитва удоволствие от играта. 

"Със сигурност сега играем малко по-забавено, но пък изпитахме удоволствие от играта, стана добър мач на хубаво време. Умът ни още играе, но краката ни подвеждат. Но за годините, на които сме, се справяме добре, си мисля", сподели Бижутера.