Едуард Йорданеску призна пред румънските медии, че е било трудно да се работи в ЦСКА, тъй като е попаднал в клуба в преходен период.

Румънецът изкара едва три месеца на поста старши треньор на ЦСКА и вчера напусна след недоволството на феновете, породено от колебливите игри на отбора.

"Нещата са прости. Дойдох в много трудна ситуация. От първия ден имах подкрепата на собствениците, но имаше хора, които бяха против мен. Явно е трудно да се приеме един румънец на 38 години да води клуб като ЦСКА. Бях единственият чуждестранен треньор в първенството, имаше натиск от медиите. Беше много трудно да се работи в такава обстановка, направо невъзможно", каза Йорданеску пред DigiSport.

"Попаднах в преходен период за клуба. Имах две групи играчи от два отбора - ЦСКА и Литекс. Повечето имат качества, много от тях са млади, но беше трудно да печелим мачовете и да се борим за титлата. На мен ми поставиха за цел влизане в тройката", каза още Йорданеску.

Веднага след раздялата с ЦСКА в румънските медии се спекулира, че треньорът може да поеме Стяуа.

Собственикът на клуба Джиджи Бекали обаче опроверга информациите.

"Еди Йорданеску е част от семейството на Стяуа, но на този етап няма да правим треньорска рокада", каза Бекали пред румънската преса. /БТА