Старши треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску заяви преди сблъсъка срещу Левски, че в дерби като това крайният резултат може да е всякакъв.

„Моята цел е да изградя отбор с печеливш манталитет. Казах на играчите, че никога не трябва да се предават и да не спират да се борят до края на всеки мач. За да вървим нагоре, първата крачка е да не губим повече мачове. Искам да изградя сиен отбор и с тази цел, често разговарям с футболистите, както с цялата група така и по отделно с всеки един. Искам манталитета на играчите да отговаря на изискванията на клуба. ЦСКА е клуб с история и много купи и това задължава. Искам феновете да вярват на играчите и да бъдат търпеливи, защото съм сигурен, че след 2-3 месеца ЦСКА ще бъде на друго ниво. През лятото пък ще сме на тотално различно ниво. Когато казвам това, знам какво говоря“, коментира румънецът.

„Още при първия ми разговор с ръководството се разбрахме да изградим стратегия в дългосрочен план. Аз пристигнах в отбора, след като бяха минали 4-5 кръга от първенството и нямаше как да действам агресивно в мачовете, защото не знаех какво е нивото на играчите. Трябваше да се запозная с тях, с техните качества и след това да започна да изисквам нещо от тях. Вярвам, че правим добър прогрес“, добави треньорът на ЦСКА.

„В дерби като това обаче крайният резултат може да е всякакъв. Ние също подхождаме позитивно към срещата, а и последните ни резултати в шампионата не бяха лоши. Това ни дава увереност. Разбира се, че не очаквам мачът да е лесен. Знам обаче, че след този двубой имаме още 3 срещи с тях до края на сезона. Затова е важно да сме солидни и да извлечем максимума. Знам, че има още много неща и моменти, в които рябва да се справяме по-добре. Не е толкова важен крайният резултат, колкото отношението и нещо друго – това да покажем на феновете, че сме готови да се борим за титлата до самия край на сезона“, продъжли специалистът.

„За нас това е просто една статистика. Статистика, която няма да ни помогне особено. Мога да я използвам за мотивация на играчите, но няма да е решаваща. Това са 90 минути, в които трябва да покажем на феновете, че сме готови да дадем 110% и да се борим да им донесем 3-те точки.“

„Със сигурност това е специален мач, особено за феновете. Ако за тях това е най-важният мач за сезона, то така е и за мен, и за моите играчи. От друга страна говорим за 3 точки в класирането, а не за повече. Знаем обаче какво отражение може да има една победа в това дерби за морала на футболистите, за бъдещето, за настроението на феновете...По тази причина ще подходим с огромна амбиция в двубоя. Това е мач между два добри отбора и всеки от опита да извлече максимума. Сигурен съм, че ще има много желание и от двата състава и да се надявам, че ще видим един динамичен двубой, от който искаме да вземем 3-те точки. Щеше да е доста по-добре да играем на нашия стадион, където спечелихме всичките си мачове до момента“, каза още Едуард Йорданеску.