Старши треньорът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску очаква единствено и само победа от момчетата си в дербито със Славия. Двата тима се срещат в събота на Националния стадион, като "червените" са в серия от две загуби. 

"Не навлизаме по най-добрия начин в мача след последните два резултата. Преди мачовете с Локомотив Пловдив и Лудогорец бяхме в една добра форма и показахме много добри неща на терена. С тези два мача обаче развалихме добрите впечатления", заяви Йорданеску пред сайта на клуба и продължи с очакванията си за мача. 

"Затова в събота излизаме единствено и само за победа. Футболистите трябва да покажат на терена, че заслужават да са в ЦСКА и не са попаднали случайно в клуба. Казах им, че това са техните мачове и те трябва да покажат истинските си възможности", сподели още румънецът и разкри още, че играчите му са длъжници на феновете. 

"Обясних им също, че трябва да заслужат любовта на феновете и че те към момента са длъжници както на клуба, така и на привържениците. Те имат дълг, който надявам се съвсем скоро ще изплатят", заяви още специалистът.

Едуард Йорданеску коментира и състоянието на националните състезатели, както и останалите проблеми с контузии в състава. 

"Имаме леки здравословни проблеми с някои футболисти. Пламен Гълъбов няма да може да вземе участие. Ние обаче сме голям колектив от 25 души и всеки трябва да може да замести всеки", разкри Йорданеску и сподели какво е състоянието на националите в състава. От тях Преслав Йорданов изпуска двубоя. 

"С националите ситуацията е такава, че Преслав Йорданов се върна с леки болки и няма да рискуваме неговото здраве. Ще му дадем почивка и ще тренира на облекчен режим", завърши наставникът на "червените".