Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков говори за успехите на българските национални отбори при юношите и мъжете.

"Радвам се, искам да поздравя футболистите, това е правилния път, искам да пожелая успех на треньорското ръководство, няма да е лек пътя, трябва да останем здраво стъпили на земята, момчетата трябва да изпълняват треньорските указания и да работят за имената си", коментира Лечков.

"Преди 5-6 месеца стартирахме една инициатива да събудим младите хора, пътят е правилен, успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Нека треньорите работят на спокойствие, не трябва да даваме акъли, пътят е правилен", допълни той.

"Нека футболните президенти и треньори дават път на тези млади хора, но тези лагери за младите футболисти трябва да продължат, когато фактите говорят, ние трябва да мълчим", добави още Лечков.

"Нека се представят добре момчетата на европейското първенство, ако надградят ще направят едно добро представяне, от мач на мач трябва да демонстрират своите качества, футболът е изравнен, силите са изравнени, трябва малко повече работа, самите футболисти", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Ако националите се класират за Световно първенство всички ще са доволни, аз също, тогава парите не са най-важното", каза още той.

"Във футбола има можещи и неможещи, Ангел Стойков се справя много добре, най-добрият атестат са резултатите", коментира Лечков.

"Отборът е важен, има стил на игра, не искам да говорим за резултати, ако така се представят тимът ще върви, футболистите спазиха указанията на Петър Хубчев, надявам се, че Холандия не са ни подценили, футболистите ни играха добре, сигурно и зрителите са останали доволни от показаното на терена, трябва да се поддържа това ниво и да се надгражда, добре свършена работа, идва сериозен мач с Беларус, силите са изравнени, въпрос на ген, на мотивация", допълни той по темата национален отбор.

"Хваля Спас Делев за раздаването на терена, докато има сили, има желание за игра, головете са допълнение. Най-големият трамплин за един футболист е националният тим. Промяната в националният тим - станаха отбор, треньорското ръководство работи добре, когато тим като Франция те надиграе няма какво да се каже, на терена трябва да има един отбор. Хубчев е избран заради работата му преди да стане национален селекционер, футболистите са главните герои, имаме футболисти, които се справят прекрасно, не са много, но ги има. В най-трудната група сме за Световното първенство", коментира още Лечков.

Той отказа да отговори на критиките отправени от Валери Божинов по повод повиканите в националния отбор.

"Вратата е отворена за всеки един футболист, когато той се представя добре", каза още той.

"Шансове има, но нашата група е най-трудна. В началото казах, че нямаме шанс за класиране, ако шансът е с нас, ще се класираме", каза още вицепрезидентът на БФС.

"Със силните мачове може някой да поиска да играе с нас, но нямам против да побеждаваме и без приятелски мачове, нямаме възможност да плащане за приятелски мачове. Нямаме такава практика, не сме чак толкова велика страна като финанси, не можем да си го позволим, знаете, че футболният съюз е на самоиздръжка".

"Ако искаме да имаме силно първенство, трябва да има конкурентноспособност, Лудогорец върви доста напред, при другите отбори не виждам чак толкова динамични мачове. Трябва да има поне 4-5 отбора, които да се борят за първото място", коментира Лечков новия формат на първенството в Първа лига.

Вицепрезидентът на футболната ни централа не пожела да коментира темата с предстоящия търг за емблемата и активите на ЦСКА, а по темата за спора Левски - Мъри, го определи като леко комичен, но и неприятен за двете страни.