Ангел Стойков: Момчетата си заслужиха всичко

Ангел Стойков е селекционерът, който класира юношите до 19 години на Европейско първенство след фурор в квалификациите.

Заедно с нападателя Калоян Кръстев, футболист на Славия, Стойков гостува в "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Ангел Стойков: "Ние никога не сме губили вяра във възможностите си. Отидохме да търсим максимума от всяка среща. Когато всичко завърши добре, настроението е нормално да е положително."

"Мисля, че това наистина е много голям успех за тези момчета. Те го заслужават и съм сигурен, че и на Европейското ще се представят добре."

Нападателят на юношите Калоян Кръстев мечтае за Ливърпул

"Естествено, че към всеки съперник се подхожда индивидуално, но спечелването на първата квалификация, мачът с Беларус, те ни дадоха футболна увереност. Но най-трудно беше второто полувреме на мача с Босна," призна Стойков за критичния момент в последния двубой до Европейското.

"Благодарение на колектива показахме и в двете квалификации, че сме най-добрият отбор."

"Положителна роля, огромна роля изигра, че много от играчите ми играят вече в мъжките отбори. Това изключително много ни помогна. Тези състезатели си заслужават мястото в мъжкия футбол и имат нужда от повече доверие от нас, треньорите."

Ясни са всички съперници на България на Евро 2017

"Зависи от всички нас, треньори, футболна общественост. Трябва да изживеят радостта, но да имат едно наум, че трябва да се подготвят, за да се представят добре на Европейското. Ако си мислях, че с това е свършило, се лъжат."

"На Елитния кръг силите са много изравнени и бе нормално някои от големите сили да отпаднат. Не мога да кажа, че съперниците на Европейското са по-силни от тези, които вече победихме."

"Трябва да развием тези момчета за мъжкия национален отбор, и ако това не се случи, значи вината ще бъде и в нас."

Страхотно посрещане за юношите в София

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Национален тим