Наставникът на Локомотив Горна Оряховица Иван Колев коментира слабото представяне на тима от началото на мачовете през пролетта, както и други актуални теми в предаването „Домът на футбола”.

„Имам обяснение за слабия старт на тима, в момента правим нов отбор, няма нищо общо с този от есента, стиковката между футболистите става не леко, вината след такъв мач е в старши-треньора, той трябва да направи играта на отбора. Получихме ранен гол, такива голове влияят на психиката на играчите, градим нов отбор”, коментира наставникът на Локомотив Горна Оряховица.

„Когато трябва предимно да рушим може да се справим, но когато трябва да диктуваме играта и да атакуваме масирано, имаме затруднения и не се справяме добре”, каза още Колев.

„Аз съм наемник тук, ръководството се е насочило към чужденците, тъй като българските играчи поискаха непосилни суми, трябва да приемем това нещо. Качествените наши футболисти си имат цена, чужденците имат качества, но не са запознати със спецификата на българския футбол. В България повече се руши, а не се гради. Те трябва да свикнат с българския футбол”,  допълни още Колев.  

„Като изключим Лудогорец, разликата между останалите 13 тима не е голяма, това за феновете ще е интересно, тъй като може да се получат всякакви резултати.  Ботев игра много добре в първия и третия мач, Дунав започна лошо, но заигра повече добре, няма как във всеки мач да се побеждава”, отговори той на въпрос как вижда представянето на отборите в Първа лига.

„Когато резултатите не са добри, няма как феновете да са доволни, в някои от загубите феновете застанаха зад отбора, в момента явно публиката не е доволна от представянето и раздаването на футболистите”, каза още Колев.

„Изискванията в Левски са много големи, въпросът е кой футболист от ДЮШ на Левски би излязъл да се надиграва с например футболистите на Лудогорец, напуснах школата на Левски, не знам как вървят нещата там,  явно работата върви и целта е да се намали разликата. Разликата между ДЮШ и мъжкия футбол е цяла пропаст, много футболисти пропадат там, едва ли има треньор, който би се отказал от качествен юноша”, каза Колев по темата с Левски и ДЮШ.

„Аз съм професионален треньор, хубаво е когато побеждаваш, но има и загуби, трябва да се приемат и двете неща. Не трябва да тръгваш да бягаш, когато има трудности”, завърши изказването си треньорът на Локо Горна Оряховица.