Централният бранител на Берое Иван Иванов заяви, че тимът има за какво да съжалява след нулевото равенство на „Герена” срещу Левски в 23-ия кръг на Първа лига. Бранителят, както и повечето негови съотборници, изповяда гледището, че беройци са имали силите да победят „сините” и са пропуснали възможността да им нанесат първа загуба през пролетта.

Камбуров: Свикнал съм да печеля на "Герена", малко ме е яд

„Трябва да съжаляваме, защото бяхме подготвени да вземем този мач. Играта ни от първото предвещаваше да победим, но през второто влязохме разконцентрирани. Левски нямаха положения, но създаваха суматохи. През седмицата малко ни се развали тренировъчния цикъл заради лошото време”, каза Иванов.

Опитният защитник коментира и поведението на домакинските фенове от сектор А на „Герена”, които в доста случаи през втората част хвърляха снежни топки към терена. „Нямаше снежни топки към мен. Не съм бил толкова близко до трибуните.”

В средата на първата част Иванов имаше ключова намеса, като на самата голлиния изби с глава точен шут на Паулиньо.

Национал от Берое: Съдията търсеше да изгони някой от нас

„Спасяването от голлинията беше инстинкт. Често го правя и в тренировките. Може би усещам ситуациите и знам къде да застана. Герой? Не, не. Отборът е преди всичко. Някои играчи могат много повече, сега изграждаме стил. Ще отнеме време.”

„Определено в последните 20 минути заиграхме защитно и като цяло през второто полувреме чакахме грешки от Левски и възможност за контраатаки. Атаките на Левски не бяха опасни и добре стояхме. Добре се бяхме прибрали. Не допуснахме сериозни положения пред вратата си.”

„Шестицата вече сме си я осигурили, мисля, че още миналия кръг дори чисто математически. За мен ако не вземем 4-ото място, не че ще бъде разочарование, но с играчите, които имаме, и потенциала, който показваме, ще трябва да го гоним.”

„За мен лично Левски от началото на сезона не са особено креативни в атака. Може да са най-организираният отбор в тактическо отношение, но и при тях може би протичат определени процеси, които изискват време.”

„Аз имам договор до края на май. От ръководството никой не е разговарял с мен. Наслаждавам се на футбола. Да, ако ми продължат договора, ще съм доволен. Допада ми всичко около отбора и града. Разговорите ще покажат дали ще продължа. Ако не, през лятото ще мисля за разни неща”, допълни Иванов.