Безспорният лидер на Ботев Пловдив в последните месеци е халфът Лъчезар Балтанов. Той обаче изкара доста време в лазарета заради тежка травма в коляното - скъсани кръстни връзки. Сега обаче вече всичко е наред.

"Радвам се, че тежкото мина, сега единствено ми трябва игрови ритъм. С всяка изминала тренировка, с всеки изминал мач трупам практика и всичко се нарежда правилно", заяви Балтанов пред DIEMA SPORT 2.

"Преодолях рано това, но се бях заредил с енергия търпение. Беше много тежко, особено първите месец два е тежко. Бях с шина, бях във фитнеса, но го превъзмогнах, просто не трябва да се поддаваш на страховете", коментира още той нещата около травмата си и после даде оценка на представянето на тима си до момента.

"Генерална оценка мога да дам след разделянето на групата. Противоречив ни е сезонът, на моменти играхме добре, но после изтървахме много шансове. Докато имаме шансове, ще се борим за шестицата. Ще се борим докрай, всеки мач ни е финал."

"Последните два мача показваме добра игра, дано се поздравим с успех. От нас зависи всичко, да сме здраво стъпили на земята и да дадем всичко от себе си, за да се представим добре", сподели още Балтанов и сподели какво е необходимо, за да се постигнат целите.

"Задържим ли постоянството от последните два мача, ние се представяме добре в гостуванията. Сега смея да твърдя, че ще сме спокойни и концентрирани и дано вземем трите точки", заяви халфът, след което коментира казуса с оттеглянето на спонсора Георги Самуилов през февруари.

"Може би подсъзнателно ни се отразява, но досега не сме усетили нищо финансово. Всичко е наред, хората се грижат за нас. Ботев е клуб, който го заслужава и трябва да е в челните места. Всички мисля, че ще направят всичко, за да сме първи", заяви Балтанов. Накрая сподели и какво е усещането да си млад татко, тъй като от ноември миналата година има дъщеричка.

"Не е лесно да си родител, но пък е много приятно чувство. Децата са най-хубавото нещо, а пък и семейството ме подкрепя и всичко е наред", завърши полузащитникът на Ботев.