Старши треньорът на Майнц Мартин Шмид бе уволнен от поста си само два дни след края на сезона в германската Бундеслига. Тимът имаше проблеми през целия сезон и успя да осигури оставането си в германския елит едва в предпоследния кръг.

От клуба заявиха, че са достигнали до решението след честен и открит разговор с 50-годишния Шмид, който пое тима през февруари 2015 година. Майнц завърши сезона на 15-о място с равен брой точки с 16-ия Волфсбург, който ще играе плейоф за оставане в Бундеслигата.

Хамбургер пак мина през иглени уши, за да остане в елита

От клуба ще обявят по-късно името на новия наставник. Въпросът е дали тази треньорска рокада ще отвори място в състава за българския национал Тодор Неделев, който категорично не попадаше в плановете на Шмид. 

Родният футболист е под наем в Ботев до края на сезона, като е очакван на лагер-сбора на Майнц за началото на новия сезон. Едва след това ще стане ясно дали ще бъде преотстъпен отново, или пък новият треньор ще реши да му даде шанс за изява. 

Неделев е обвързан с германския тим до края на юни 2018 г. Ако Шмид беше останал треньор, той със сигурност щеше да бъде или продаден, или даден някъде под наем докато му изтече договорът. Но сега може и да има надежда да получи възможност да се появи по терените в Бундеслигата.