Наставникът на Черно море Илиан Илиев бе много критичен след поражението на тима му с 1:5 от шампиона Лудогорец. Тренорът на „моряците” окачестви като срамно второто полувреме на тима му на „Лудогорец Арена”, изразявайки съжалението си от добрата първа част за тима от Варна.

„Срамуваме се от това, което направихме второто полувреме. Държахме се дисциплинирано и единственото важно нещо, което казах след мача, бе да сме спокойни. Когато се успокоят, то става страшно за всеки един отбор. Това не е добре за нас като треньори, но за втори мач да ти вкарат пет гола не е добре. Трябва да вземем кардинални мерки в защита. Това е компонентът, в който най-много работим, а допускаме грешки, които не правят и юношите. Някои от футболистите явно не разбират какво искаме от тях, когато играем в защита. Резултатът е срамен на фона на това, което показахме. Вложихме много, но след като правиш такива грешки, не заслужаваш дори да си помислиш, че можеш да вземеш нещо от такъв мач”, сподели Илиев пред DIEMA SPORT.

„Ще гледаме как точно са паднали головете, но нямаше подценяване при ситуациите. При втория гол вместо да правим атака, те ни вкараха. Много работим в отбрана и прехода към атака. В следващия мач с Верея излизаме в истински финал. Хората си взеха точките, както предният път със Славия, а ние добре играхме, ама паднахме. Това не е начин ад претендираш за нещо голямо”, продължи треньорът на Черно море.

„Ако мислите, че ние сме отбор, който зависим от 2-3 футболисти, то не е така. Всички се нареждат да взимат заплати и всеки трябва да играе така, че да няма липса на други. Първото полувреме не липсваше никой. През второто трябваше да държим Лудогорец в напрежение, а ние им дадохме преднина от три гола в 47-ата минута”.

„Ние първите 20 минути не държахме топката. В момента, който почвахме да си я подаваме, то поглеждахме към противниковата врата по-смело. Като искаш да се надиграваш ти трябва смелост. С отбори можещи да играят с топката, а ти почти не играеш с нея, то те ти вкарват. Вторият и третият им гол бяха елементарни”.

„Със сигурност може да кажем, че Черно море е в миникриза. Ако няма резултати, има проблеми. Следващият мач с Верея, който и да излезе, трябва да забравим напрежение, резултати, публика, първенство. Благодаря на хората, които дойдоха тук и ни подкрепяха. Малко агитки биха го направили при този резултат. Сега ние трябва да работим. За отбора на Верея не мога да кажа нищо, след като ние допускаме такива голове. Със сигурност мачът няма да е лесен, ако футболистите не разберат, че те са хората, които трябва да решават нещата. Нека на търсим по дърветата оправдание. Длъжни сме да правим повече от това, което правим в момента”, завърши наставникът на Черно море.