Старши треньорът на Верея Илиан Илиев коментира пред Блиц скандалния случай на мача от турнира за Купата на България Локо Сф – Верея (2:1), както и варианта да поеме отново Черно море след оставката на Георги Иванов.

-Г-н Илиев, първо да ви попитам за Черно море...
-Честно казано, на този етап нямам информация. До момента никой не ме е търсил. А и аз току-що идвам от възстановителна тренировка.

-Ще подадете ли ли жалба за преиграване на мача с Локо София, след като за известен период от време играчите на столичния тим бяха 12, а не 11 на терена?
-Това е категорично нарушение на правилника. Ние бяхме останали с девет души заради двата червени картона, а след това Локо извършиха смяна, но този, който трябваше да напусне, остана на терена. Така те изведнъж станаха 12 човека, а ние бяхме с трима по-малко. Правилникът е категоричен, че трябва да има преиграване. Говорих с няколко човека и всички са на това мнение. Преиграване обаче вероятно няма да има.

-Защо така мислите?
- Защото няма да подаваме жалба.

- Как така няма да подавате?
- Ами така, няма да подаваме. Говорих с президента на клуба Галин Михайлов. Той е категоричен, че няма да подава. А би трябвало, защото бяхме ощетени. Но в крайна сметка последната дума е на шефа.

-Какво всъщност става във Верея? Не се плащат заплати и премии, а сега няма реакция от босовете ви след случая вчера... Всеки би подал жалба на ваше място.
- Не знам... Наистина не знам какво се случва...

-Всъщност, получиха ли играчите парите си?
-Все още не са...

-При това положение има ли шанс вие да останете във Верея? Особено ако ви потърсят днес от Черно море.
-Всичко може да се случи. Не е изключено да напусна.

-Вярно ли е, че чакате и вариант за чужбина?
-Да, така е. Чакам. Но при мен все така се получава, че когато нещата тръгнат да се осъществяват, се намира някой нашенец да ми се изплюе в лицето, колкото и грубо да звучи... Но не ме питайте какво и кого имам предвид...