Куриоз: И Реал като Локо Сф – пробва се с 12 на терена

Лука Модрич се оказа 12-ият играч на Реал за кратко срещу Бетис /0:1/ източник: Gulliver/Getty Images

Лука Модрич се оказа 12-ият играч на Реал за кратко срещу Бетис /0:1/ източник: Gulliver/Getty Images

Куриозно в рамките на един и същи ден на два стадиона се случиха рядко срещани инциденти - в „Надежда“ в София и на „Бернабеу“ в Мадрид.

Първо Локомотив Сф поигра секунди в края на мача с 12 души срещу Верея за Купата /2:1/, преди главният съдия Георги Кабаков и четвъртият арбитър Христиана Гутева да установят, че са допуснали тази грешка за формално нарушение на правилника. В 89-ата минута на терена влезе резервата на Локомотив Ефтимиос Гамагос, без първоначално да излезе никой. После реферите осъзнаха гафа си и гъркът бе накаран да излезе, преди след минута да се появи редовно на терена.

Същият гаф беше на път да допусне и Реал Мадрид при загубата си от Бетис с 0:1. В 72-ата минута Марсело се контузи и напусна, но на неговото място се появиха двама от Реал – Лукас и Майорал, правейки бройката играчи в бяло 12.

ВИЖТЕ СНИМКА ОТ ЕПИЗОДА С 11-ТЕ ПОЛЕВИ ИГРАЧИ НА РЕАЛ

Главният съдия Матеу Лаос обаче осъзна грешката и накара Модрич също да напусне терена,преди да поднови играта, което е разликата с мача Локо Сф – Верея.

През 2002 г. случай с формално нарушение възниква у нас именно в мач на Локо Сф срещу Добруджа. Тогава гостите настояват срещата да се преиграе, тъй като има формално нарушение на правилата - съдията първо е отсъдил тъч за Добруджа, но в крайна сметка го изпълнява играч на Локо Сф. Това е достатъчен повод БФС да назначи преиграване, което е спечелено с 5:0 от Локомотив.

Впоследствие обаче правилникът у нас бе променен, като освен наличието на формално нарушение, то е трябвало да повлияе и върху резултата, за да бъде преигран даден мач. В случая с Локо Сф – Верея в 89-ата минута крайното впоследствие 2:1 вече беше факт и нов гол не падна в краткия епизод на формалното нарушение.

Наличието или не на влияние върху изхода от мача в случая би трябвало да установи СТК на БФС, при подаване на контестация.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ФК Верея Бетис Реал Мадрид Локомотив София

Купа на България