Испанският защитник Алекс Перес прави кариера в Сегунда дивисион с екипа на Спортинг Хихон, но само преди няколко години се подвизаваше в България с екипа на Левски. Той беше привлечен у нас от Славиша Йоканович през 2013 г. и направи някои добри мачове със синия екип. 

Ибериецът се върна на престоя си в България пред изданието "Ел Комерсио" и разкри кой е бил моментът, в който е бил най-уплашен. Това е било при представянето на новия наставник Ивайло Петев през октомври 2013 г., когато специалистът беше съблечен от феновете. 

"Излязох от родината си твърде малък. Отидох в България на 21 години, привлече ме Славиша Йоканович. Докато той беше треньор, беше супер. Но го освободиха и на неговото място дойде Ивайло Петев."

"Той беше казал в миналото, че е фен на големия съперник на тогавашния ми отбор Левски - ЦСКА. На представянето му имаше сигурно 2000 привърженици. Няколко от тях влязоха на пресконференцията и съблякоха треньора."

"По това време аз бях в съблекалнята, защото имахме насрочена тренировка за после. Страхувах се много, защото не бях виждал толкова много ярост на едно място, а феновете имаха и факли. Очаквано, след този случай треньорът подаде оставка", сподели Перес.