Защитникът на Лудогоре Игор Пластун разкри в обширно интервю за "КОМАНДЫ1" на каква база се изчисляват премиите, които получават играчите от разгардския тим. Украинският бранител коментира също конкуренцията в Първа лига и емоциите от спечелената титла.

Херо: Свещено право на всеки треньор е да определя селекцията

"Не мислехме, че ще станем шампиони още миналата седмица. Всички очакваха това да се случи в мача срещу ЦСКА на 5 май, но основният ни конкурент загуби от Ботев Пловдив и това ни помогна. ЦСКА дълго ни преследваше и беше само на точка след нас. Първото място не беше сигурно. Чак в последните три седмици съперникът ни изостана. Мисля, че ключова роля изигра победата ни над тях на 6 април с 3:2, когато дръпнахме с 6 точки", смята Пластун.

"Не сме празнували, защото не очаквахме, че ще спечелим титлата по този начин. Някои гледаха срещата по телевизията, на други им съобщиха по телефона. Освен това ни предстоеше мач. Вероятно купонът ще е след два кръга. Имаме мачове с ЦСКА и Левски, а в България това са дербита. Затова няма как да получим почивка по-рано, независимо че вече сме шампиони. След тези два мача футболистите, които са играли най-много, ще бъдат наградени с малко по-дълга ваканция", допълни централният защитник.

Никола Попов ще свири на дербито ЦСКА-Лудогорец

"Дали ще вземем допълнителни бонуси? Да. В добавка към премиите за всяка победа, имаме и такива, които зависят от преднината ни пред най-близкия конкурент. С колкото повече точки разлика финишираме, толкова по-голяма ще е премията. Така се гарантира, че футболистите няма да се отпуснат в края на сезона, след като вече е ясно, че титлата е спечелена. През миналия сезон всяка точка повече пред основния преследвач но носеше 25 000 евро. Не е трудно да се изчисли, че завършвайки на 16 точки пред Левски (б.р. всъщност Лудогорец завърши сезона с 16 точки пред ЦСКА), заработихме 400 000 евро. Тази сума беше разпределена в зависимост от това кой колко мача и колко минути е изиграл", обясни Пластун.

4 месеца затвор трябва да лежи звезда на Лудогорец

Пластун категорично заяви, че с показаното на терена напълно е заслужил да получи повиквателна от националния отбор на Украйна. До момента обаче никой от щаба не се е свързал с него.

"Не искам да коментирам тази тема. Моята работа е да играя качествен футбол. Смятам, че няма никакви пречки да съм част от националния тим. С мен обаче не се свързвал никой от щаба на отбора", заяви още той.