Националният селекционер на България Петър Хубчев коментира обвиненията отстрана на Норвегия, че българските футболисти бавят времето. Специалистът определи тези твърдения като „глупави“, като коментира и очакванията си за предстоящия сблъсък от Лигата на нациите.

Двубоят е във вторник, 16 октомври, от 21.45 часа, като при победа и при все стопроцентовата успеваемост на тима ни до момента в новосформирания турнир на УЕФА, България ще си гарантира първото място в групата и изкачване в по-горна дивизия. Срещата ще може да следите с Gong.bg и на честотите на Дарик радио.  

„Това е глупаво“, лаконично коментира норвежките обвинения Хубчев и добави: „Не разбирам защо те биха се чувствали по този начин“.

Припомняме, че първият сблъсък между двата състава от Лигата на нациите, който бе през септември, завърши с победа за „трикольорите“ с 1:0.

„Вярно, че ситуацията след трите мача е променена, но ние искаме да изградим тим, който да изглежда по друг начин. С оглед на точките - важен мач, но не по-важен от следващите два“.

„Не бих се ангажирал да кажа колко точно, но при всички случаи ще има промени в състава“.

„Казах, че се стремим да изградим стил и да се представяме постоянно. Ще бъде глупаво, ако не се съобразяваме с противника в конкретния мач. Опитваме се да не отстъпваме от едната идея и да се съобразим, че играем с Норвегия“, добави Хубчев.

„Не само от изказванията напоследък, но по принцип очакваме да бъдат по-агресивни в този мач (бел. авт. - норвежките играчи). Очакваме го. Ние не трябва да бягаме и да се страхуваме от това. Най-доброто противодействие е да бъдем също агресивни“.

Петър Хубчев

източник: LAP.bg

„Ние нямаме желание да коментираме приказките по наш адрес. Нашето желание е да концентрираме играчите върху мача и задачите на терена. Доколко ще се получи, ще видим утре“, обясни специалистът.

„Притесняваме най-вече мощта, силовият футбол, който проповядват. Трябва да отговорим подобаващо, със същото“.

„Аз съвсем откровено казах, че няма как да се заблудим от три или четири мача, че всичко е ок. Ако загубим три или четири мача ще бъде обратното. Това е част от футбола и трябва да опитаме да продължим. Ако може да изградим едно ниво. Ако не, трябва да видим какви промени да направим. Реакцията на другите тимове показва обаче, че малко или много сме станали дразнител. Ние уважаваме всеки противник, не само Норвегия. Внимателно подхождаме към всеки. Уважаваме всеки, но няма да отстъпим от нашите си принципи“.

Запитан за това кой от трите мача на България до момента в Лигата на нациите е бил най-сложен за тима ни, Хубчев обясни: „От пейката мисля, че най-много сили хвърлихме срещу Норвегия. Не, че срещу другите (бел. авт. - Словения и Кипър) бе лесно, но срещу този мощен тим бе по-трудно“.

След официалната част на пресконференцията Хубчев реши да разведри обстановката по повод обвинения отстрана на Норвегия за играта на нашия тим. Селекционерът направи шеговит коментар във връзка с първата среща, като така постави точка на брифинга с усмивка.

„Смятам, че самият отбор (бел. авт. - на Норвегия) забави повече от нас времето в София. Всеки тъч изпълняваше централният защитник, взимаше кърпа да трие топката и мисля, че загубиха повече време от нас. Но това го казвам само на шега“, каза в духовит тон Хубчев.


Ивайло Йовчев, пратеник на Дарик радио в Осло, Норвегия