Селекционерът на България Петър Хубчев сподели, че е имало разговори на висок тон в съблекалнята на почивката с Кипър. Към този момент „лъвовете” падаха с 0:1, но в крайна сметка стигнаха до знаков обрат – 2:1, за да се поздравим с още едни три точки в турнира Лига на нациите.

„Понякога треньорите говорят на по-висок тон с играчите. Няма да коментирам какво говорихме на почивката. Много жалко е, ако сте останали с впечатление, че играчите са излязли изплашени. Трябваше да поемем по-голяма отговорност като отбор, а това явно ни държеше сковани. В детайли няма да изпадам за мача, първото полувреме губихме, но пък правихме правилно някои неща. Второто няма какво да говорим, само дори да вземем резултата”, довери наставникът на България.

„Никога не съм разделял мачовете по ниво на напрежение. С Норвегия ще бъде, както бе и срещу Кипър. Най-лесното обяснение за мен ще бъде, че не сме възстановени, но ние бягаме от тези клишета и извинения. Със сигурност направихме още една крачка в посоката, която искаме”, завърши Петър Хубчев.

Треньорът на Кипър ни е разузнал добре и развитието на мача потвърждава неговите думи Затрудниха ни. Не се заблуждавам, че футболните ни познания са стигнали лимита - можем да подобряваме много. Промяната през второто полувреме ни дава повод да се радваме. Факт е, че изпитваме трудности срещу такива противници. Фактът, че обърнахме и резултата с такива голове означава, че сме направили малка крачка напред. Кипър е добре групиран отбор и имахме проблеми, но нещата почват да се получават”, продължи Хубчев.

„Ние можем да загубим от всеки. Нямаме повод да подценявам, който и да било противник. Този турнир за нас е много полезен. Шест мача на такова ниво са много добри. Няма приятелска среща, която да замени тези срещи. Възможността за класиране на Европейско първенство също, но това ще е сложно. Разбирам мнението на по-силните футболни нации за този турнир. Мисля, че отдавна съм в тази професия и два-три мача няма да те вдигнат в облаците. Това ще върне истинските хора по стадиона. Усещаме подкрепата им”, продължи селекционерът на България.

„Ние сме трима-четирима човека на пейката и коментираме представянето на играчите. За наш късмет след смяната на Георги Миланов се получиха нещата. Той се включи с голямо желание, но бе малка частица от отбора, който се вдигна на щурм. Пределно наясно съм, че всяка една победа води до по-големите очаквания. Това е част от професията на футболиста. Ако си в офис или във фирма, там няма много хора и няма напрежение. Чувствам, че самите момчета се убеждават повече и повече в това нещо. Този мач ми дава повод за това, че трябва да свикваме да играем с такова напрежение. Най-хубавото нещо бяха двата хубави гола, но не мога да кажа, че отборът е сработен и имаме добро ниво. В никакъв случай няма да го спомена това. По начина, който се развиха събития, успехът ме прави много щастлив”, довери Петър Хубчев.

„Освен победата, едва ли друго нещо ще помогне да се почувстваме като приятели и колектив. Футболистите се подвеждат много лесно по въпроси, които ги възхваляват. Защото след един слаб мач, други въпроси ще последват. Пагубно ще е, ако излезем за хикс в Норвегия. Говорихме преди първия мач да не правим сметки. Разбрахме се, че ако водим – няма да правим сметки и да бавим играта. Възможно е и да загубим, но ако тръгнем с тази мисъл, то по-добре да останем в България и да си починем”, завърши националният селекционер.

Още по темата:

3х3! "Лъвовете" на Хубчев отказват да сведат глава!

Ивелин Попов: Изглеждахме като голям колектив

Страхил Попов: Трудно е, когато опонентът играе така