Селекционерът на България Петър Хубчев ще поеме Левски, съобщава 24 часа. Информацията все още не е потвърдена, но според слуховете треньорът ще се раздели с „трикольорите” във вторник, независимо от резултата на мача тази вечер срещу Косово.

55-годишният Петър Хубчев е получил предложение да поеме Левски още за предстоящите финални плейофи на Първа лига.

"Лъвовете" гонят първа победа по пътя към Евро 2020 в Прищина

За мястото на Петър Хубчев е гласен Красимир Балъков. Той обаче ще получи позволение да остане главен мениджър на Етър Велико Търново и да води националния тим на България.

Тази вечер Хубчев има нелеката задача да изведе "трикольорите" във втората квалификация за Евро 2020 срещу състава на Косово. Срещата е в Прищина от 21.45 часа.

Следващите двубои на националния тим са след края на шампионата. На 7 юни тимът ни гостува на Чехия, а на 10 юни посреща Косово.

Георги Дерменджиев пое Левски на 21 януари, след като Славиша Стоянович беше освободен. Това се случи по време на подготвителния лагер на "сините", след като стана ясно, че в клуба влиза нов собственик. Ако Петър Хубчев застане начело на Левски сега, то настоящият треньор ще е водил отбора в продължение на два месеца.

Следващият мач на "сините" е на 31 март, неделя, когато стартират двубоите от първата шестица. В 27-ия кръг Левски приема Ботев Пд от 20.30 часа. Срещата ще можете да проследите по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.