Треньорът на Левски Петър Хубчев коментира равенството на неговия отбор срещу Йънг Бойс – 1:1, в последния мач от лагера на тима в Австрия. Наставникът на „сините” акцентира за сетен път, че отборът се нуждае от още футболисти, и то класни, за да се изпълняват целите. За разлика от след погромното поражение от германски тим, този път специалистът похвали старанието на своите, изразявайки в крайна сметка задоволството си от изминалия лагер в Австрия.

„Сами видяхте, че срещу Тюркгюджу играхме с експериментален състав. Аз имам забележки към тези момчета, които играха и съжалявам за този резултат. Нуждаем се от още качествени футболисти. Изиграхме три много полезни мачове, със силни опоненти, и можем да бъдем доволни от лагера”, започна той пред DIEMA SPORT.

Цинична грешка лиши Левски от първи успех на лагера в Австрия

„Това, което искахме се получи срещу Йънг Бойс. Разчитахме на по-прибрани контраатаки. В единоборствата бяхме по-силни днес и нещата се получават така, но с група от 12-13 човека е трудно. И аз всеки ден лъжа, че утре очакваме нови футболисти. Има разговори и дано се случат нещата. Няма да са обиграни, но поне ще са тук – при нас”, акцентира той.

„Не на всяка цена младите трябва да играят. Те могат да помагат и да се развиват покрай други 6-7 добри играчи. Не само на тях да разчитаме, да се бием в гърдите, че играем с 12 юноши. Така няма да стане. По-скоро ще им се смачка самочувствието. На нас ни трябват седем истински професионалнисти, а не полупрофесионалисти. Вчера 3-4 човека играха 90 минути, а днес също играха. Мартин Райнов игра днес много добре. Получиха му се нещата, но направи две-три елементарни грешки, които той „обича” да ги прави. При по-голяма концентрация ще се справя”, продължи Хубчев.

„Виждам някакво развитие от това, което искаме да направим, но то е много малко досега. По-добре бавно, но сигурно. Може и да дойде друг нападател до Ружомберок. Ако ли не, ще играем с тези, които сега са тук и ще се подобрим по друг начин. Започваме да мислим изцяло за този мач. Познаваме съперника, доколкото е възможно”, напомни той.

„Трябват ни нови, качествени хора, които да паснат на идеята на клуба и да помагат на по-младите. Това е големият ми проблем, голямата ми болка. Въпреки това на мен това ми действа мотивиращо за Ружомберок, а не мисля песимистично за мача в Лига Европа”, завърши Петър Хубчев.