„Трудна победа, да, аз не очаквам да побеждаваме лесно. Винаги трябва да се хвърли труд, да пуснеш кръв и да печелиш трите точки. Всеки отбор иска да побеждава”, заяви треньорът на Септември Мариян Христов след победата с 2:1 над Дунав в 19-ия кръг на Първа лига и добави:

„Не може да кажем, че като се направят 2-3 добри мача, сме в някаква суперформа. Не смея да кажа, че сме направили добър мач, но просто победихме. Момчетата се опитват, пак казвам. Трябва да оползотвориш труда, който хвърляш в тренировките.”

За ситуацията за играта с ръка на Бенга и неотсъждането на дузпа за Дунав, Христов каза:

„Какво да коментирам. Ръка явно имаше. Съдията не свири дузпа.  Този път така да се каже ни помогна на нас. Какво да коментирам. Аз се радвам, че не свири дузпа, ако е имало. Не знам вътре ли беше. Но в нашия футбол всеки уикенд си гледаме по 7-8 спорни ситуации. Има си хора, които да разглежда тези работи.”

„Все пак всичко става много бързо на съдиите. Никога не им е било лесно. На нас ни е лесно отвън, ние винаги искаме да свирят в наша полза независимо от коя страна сме. Не става. Трудно е, съдиите свирят за части от секундата дали да свирят, дали – не. Трудно е, но все пак лесна професия няма”, коментира още Мариян Христов, а по повод следващия мач с Етър, треньорът добави:

„Респект за всички отбори. Всеки се опитва. Имат опитни футболисти Етър, които са минали и през грандовете така да се каже. Чака ни труден мач, но ние отиваме и ще се опитаме пак да спечелим. Който е по-добър, ще победи.”