Вратарят на Етър Христо Иванов очаквано е щастлив от постигнатия резултат, а именно победа с 2:1 срещу Дунав в Русе. По този начин след общ резултат 4:1 в двете срещи от плейаутите в Първа лига, тимът му запази елитния си статут, а Дунав ще играе бараж за оцеляване с третия във Втора лига - Царско село.

Етър остана в елита, Дунав отиде на бараж

Иванов направи страхотни спасявания и бе определен за ирач номер 1 в срещата от читателите на Gong.bg.

“Искам да благодаря на всички момчета, които в последните няколко седмица се биха и се бориха страшно мъжки. Успяхме да извоюяваме целта си. Важното е, че изпълнихме нашата цел, макар и трудно. Много трудно беше днес, особено след техния гол. Имаше едни 5/10 минути, които бяха наистина “уау”. Евала на всички момчетата, въпреки че не ни вървеше играта. Дадоха битката, от която имахме нужда”, каза Иванов.

Красимир Балъков: Етър и ЦСКА са ми любимите отбори

“Усещах, че не стоим много добре след гола. Като цяло през първото полувреме не мога да кажа, че играхме най-хубавият ни футбол. Целта беше да дойдем и да постигнем резултат, който ще ни даде оставането. Казах преди първия реванш с Пирин, че ще покажем болярския дух. Колкото и да звучи клиширано, мисля, че се хвърлихме много мъжки. Огромният дух, който имахме в съблекалнята, се оказа решаващ. Цяла пролет се опитваме да играем хубав футбол, който обаче на определени моменти ни носеше повече негативи, отколкото позитиви. В крайна сметка си казахме, че играем за следващата година и дори да не играем красиво си казахме, че трябва да се борим и да се хвърлим до последно, защото три, четири мача решават цялата година”, допълни той.

Иванов коментира и бъдещето си в Етър: “След почивката започваме подготовка. Продължавам да бъда част от Етър надявам се и догодина.”