Наставникът на Етър Красимир Балъков коментира постигнатата цел - оставането на тима в Първа лига, както и спекулациите за евентуалното му преминаване в ЦСКА.

"Тежък мач, казах на момчетата, че минахме през три такива мача, казах на момчетата, че не трябва да изпуснем питомното и да отидем на бараж с Царско село. Честитя на всички момчета, на феновете, бил съм в много отбори, но такива задружни момчета не съм имал, думите са излишни, целта е изпълнена", коментира Балъков.

"Когато съперника ни не може да вкара гол, търси от стандартни положения да ни вкара гол, състезателите ни са по-ниски, знаехме го това, на всеки мач има ситуации, но гол от стандартни положения не сме допускали от мача с Берое", добави той.

"2:0 е резултат, който ти вдъхва спокойствие, днес ни поведоха с 1:0 и мачът се обръща, но футболистите бяха спокойни, Батрович се разписа, за да успокои нещата, през тези 4 месеца, в които бях треньор на Етър не съм делял футболистите на титуляри, останахме в елита", каза още наставникът на Етър.

"Има доста неща, доста разговори да проведем, от които зависи дали ще има някаква перспектива, общинските отбори влизат в елита, но после идва спад, така беше Пирин, трябва да има един нормален бюджет, за да се поддържа отбор в елита, да има спонсори. Много разговори проведох, с бизнесмени, с ръководството на Общината, има желание за промяна, но няма реални промени, предстоят ни разговори, всички са щастливи и радостни, че оставаме в елита, има една фенска група, сега е моментът да се направи крачка напред, не съм човекът, който да го каже", добави Балъков.

"Свикнал съм със спекулациите, не е нещо ново за мен, всичко, което се случва ще дойде до вас медиите, не мога да ви кажа дали оставам в Етър, или ще отида в ЦСКА, но двата клуба са любимите ми отбори", завърши изказването си наставникът на Етър.