Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че се надява тимът му да играе футбол, който да радва хората, а човекът, който стои зад отбора, прави най-големите компромиси.

Янев сподели в предаването „Събуди се“ по NOVA, че когато е застанал начело преди година не е имал дългосрочни мечти за бъдещето си при „червените“.

„В интерес на истината тогава нямах такива дългосрочни мечти. Имах мечта единствено и само да свърша работата, която ми предстои. Това, което се случи снощи бе просто много добро за нашия отбор. Една напълно заслужена победа. Видяхме емоция и подкрепа от феновете, която на нас ни дава допълнително сили“, коментира Христо Янев и продължи:

„Ние гледахме да се абстрахираме от всичко, което се случва в медийното пространство. Бях концентриран само върху работата, която имахме с момчетата. Те в тази една година бяха перфектни. Сигурен съм, че всички тези емоции няма да се повторят. Това бе една феноменална година. Видяхме едно обединение от страна на феновете. Видяхме всички в клуба да се борят за една кауза – ЦСКА да бъде там, където му е мястото.“

„Разбира се, поддържаме постоянен контакт с Гриша Ганчев. Всичко е възможно, но най-важното нещо, което искаме да изградим в този отбор е футбол, който радва феновете, който да накара хората да се върнат на стадиона“, каза Янев и добави:

„Всички тези, които ни подкрепиха на финала, а те не бяха никак малко, всички тези, които бяха на стадиона вчера, първо им благодаря за подкрепата. Хубаво е да виждаш такава подкрепа на всеки един мач и да знаеш, че хората стоят зад теб. Видях вчера хора, които бяха ентусиазирани, бяха усмихнати и искат ЦСКА да бъде толкова силен, колкото е в сърцата им.“

„В един такъв процес винаги трябва да има жертви и компромиси. Човекът, който стои зад нас прави най-големите компромиси първо със себе си и след това с всичко като процес за създаване на атмосфера, която ние искаме да имаме в съблекалнята и на терена. Благодаря на г-н Ганчев, който стои зад нас и ни дава абсолютно всичко, от което се нуждаем. Който с подкрепата си ни дава допълнителен стимул за работа“, сподели още наставникът на ЦСКА и още:

„Винаги съм се държал коректно с всеки един от вас и така ще продължи в бъдеще. Знам, че вашата работа не е лесна и вие имате да отразявате по най-добрия начин нещата, които се случват. Иска ми се да работим заедно и да се справяме по най-добрия начин.“