Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров заяви, че евентуална победа срещу ЦСКА в четвъртфиналния мач за Купата на България, би донесла единствено престиж на неговия тим. Двубоят е днес от 17:30 часа на стадион „Българска армия” и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT, GONG PLAY, на честотите на Дарик радио и минута по минута на Gong.bg.

Дългоочакван сблъсък: ЦСКА - Лудогорец

„Не смятам, че това, че се борим на два фронта (в първенство и за Купата б.р.) ще окаже някакво влияние. Това е въпрос на чест и престиж да спечелиш срещу прекия си конкурент. Мачът ще бъде труден, имайки предвид нивото и класата на ЦСКА, но се надявам да излезем победители”, каза Димитров.

„При всички положения умората ще окаже влияние, но това не трябва да бъде оправдание. Свикнали сме да играем в такъв цикъл, а именно сряда и събота. Тежко е, но футболистите стигнаха с чест до този етап. Надявам се в мача с ЦСКА да надмогнат умората и да покажат най-силните си качества, а те на са малки”, допълни Херо.

„Ще търсим победата през цялото време, без значение дали ще бъде в редовното време или в продълженията. Не смятам, че ЦСКА ще има предимство, ако се стигне до продължения. Аз успях да дам почивка на някои от основните футболисти и да ги запазя на мача с Пирин Благоевград. Мисля, че сега отборът ще бъде в малко по-добро физическо състояние, от шампионатния мач. Ще излезем в оптимален състав, с хората, които сметнем, че са в най-добро състояние”, призна той.

Херо преди ЦСКА: Настройката сега е различна

„Привикнал съм, знам обстановката на „Българска армия”. За мен не е проблем да бъда навсякъде”, заяви наставникът на „орлите”.

„Това е турнирен мач и там законите са много по-различни от тези за шампионата. В първенството имаш право да поправиш своята грешка, докато тук мачът е само един и трябва да преодолееш конкретния противник. Настройката ще бъде много по-различна. Всичко зависи от мотивацията и нагласата на футболистите”, завърши Херо.