Българският треньор Димитър Димитров заяви, че битката за титлата в Първа лига не е свирепа. Той е на мнение, че шампион винаги става най-добрият отбор „независимо колко е честна и нечестна битката“.

„Не бих казал, че битката е свирепа. ЦСКА като потенциал разполага с добри футболисти, но играе по-слабо в сравнение с есента на миналата година. Те отстъпват от това, което показаха през миналата година. Лудогорец, колкото да има проблеми и да играе непостоянно, на базата на класата и на опита ще станат шампиони през този сезон“, сподели Димитров  в интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Четейки по вестниците и сайтовете, разбира човек, че битката между Лудогорец, Левски и ЦСКА не е честна. Не съм вътре в нещата, за да знам. Шампион винаги става най-добрият отбор независимо колко е честна и нечестна битката. Това го казвам от опит и от времената, които съм следял футбола в България“, добави той.

„В момента Лудогорец е най-добрият отбор. Казвам го с цялата си отговорност и не само сега, а през последните години. Каквито и схеми да има и какво и да се говори, накрая шампион става най-добрият отбор.“

„Мисля, че ако отборът на Гриша Ганчев е на първо място, той няма да говори такива неща“, продължи специалистът.

„Дано да имам възможността да участвам в Шампионска лига. До този момент съм имал възможността да се преборя за участие в Шампионска лига“, каза още Димитров.