Централният бранител на Черно море Илиас Хасани попадна в разширения състав на националния отбор на Алжир. Селекционерът на алжирския тим определи група от 25 футболисти, която ще бъде редуцирана до 23 играчи. 

Наставникът на юношеския национален отбор на България до 19 години Ангел Стойков пък повика трима футболисти от Черно море за три приятелски срещи на тима ни в Барзингхаузан, Германия. Това са талантите от школата на "моряците" Мартин Дечев, Виктор Попов и Мартин Минчев. 

И тримата тренират с представителния тим на варненци, като Минчев е основен футболист за отбора на Илиан Илиев, като игра в три мача от Първа лига този сезон. Попов и Дечев пък са титуляри в тима на Мартин Христов в Елитната група до 19 години. Талантите на Черно море трябва да са в София на 1 септември, като лагера в Германия ще продължи до 10-и. 

С повиквателни за "А" отбора на България за първите мачове на тима ни в новия турнир на УЕФА Лига на нациите срещу Словения и Норвегия получиха вратарят Благой Макенджиев и нападателят Радослав Василев. Мартин Костадинов пък получи повиквателна за младежкия национален отбор на България до 21 години за квалификациите за Европейско първенство срещу Франция и Черна Гора.