Халфът Патрик Андраде пристигна на "Тича" през лятото и записа четири мача за Черно море през настоящия сезон, в които отбеляза два гола. Футболистът от Кабо Верде определя себе си като много забавен човек и винаги в добро настроение, който иска да играе футбол на високо ниво в силен европейски тим. 25-годишният играч се надява да направи силни мачове с "моряците" и варненският клуб да е като трамплин за бъдещата му кариера като футболист. 
 
Започва да тренира футбол на 7-годишна възраст, като по играта го запалва неговият чичо. Първите му стъпки във футбола прави в академия EPIF в Кабо Верде. 
 
- Патрик, как се стигна до преминаването ти в Черно море?
- Мениджърът ми се познава добре с треньора Илиан Илиев. Играли са заедно в Португалия. Бях предложен на Черно море, и след като спортно-техническият щаб на варненци се запозна с качествата ми от видеозаписи на мачове от предишните ми отбори, получих оферта. Радвам се, че съм част от този фантастичен отбор и се надявам да оправдая гласуваното ми доверие. 
 
- Вече повече от два месеца си в Черно море, как ти се струва отборът?
- Още с идването ми в отбора бях приет много добре, което ми помогна да се адаптирам бързо към обстановката. Колективът е на високо ниво. Всички се уважават, няма конфликти. Мисля, че сме добър отбор и смятам, че с време ще ставаме по-силни. Играем с всеки тим като равен с равен, като в повечето мачове превъзхождахме противниците си. За треньорите мога да кажа, че освен професионалисти, са и добри хора. Това прави тренировъчният процес по-лесен. 
 
- Записа четири мача от началото на сезона, в които вкара и два красиви гола...
- Всичко става по-лесно, когато и треньорите и футболистите вярват в теб. Головете и като цяло играта ми е екипен процес. Без помощта на колегите си не можеш да успееш. Много съм щастлив и ентусиазиран да продължа работата си. Надявам се да вкарам още голове, за да помогна на Черно море да побеждава. Искам да играя футбол на високо ниво и смятам, че Черно море може да е трамплин за бъдещата ми кариера. Но първо искам да съм здрав и да съм на терена редовно. Защо не някой ден да не съм част от голям европейски отбор. Мисля, че това е мечтата на всеки футболист. 
 
- Получи контузия в последния мач с Локомотив Пловдив, заради която по всяка вероятност ще пропуснеш следващия двубой на Черно море. Какво е състоянието ти в момента?
- Получих удар в коляното, който бе доста болезнен. Заради силната болка не можех да си свия крака. Затова бях изнесен на носилка. Благодаря на лекарския екип и специално на д-р Петров за грижите. Вече се чувствам по-добре. Поднових тренировки, но все още се готвя по индивидуална програма. Надявам се бързо да се възстановя, защото искам да играя и да помагам на отбора. 
 
- Какво е мнението ти за българския футбол?
- Това, което виждам до момента, е, че шампионатът е доста конкурентен. В отборите има много добри футболисти, които могат да играят на високо ниво. Отборите са много добре организирани тактически, в атакуващ и защитен план. Това ще е плюс за мен и кариерата ми занапред, защото смятам, че в българското първенство мога да се развия като футболист. Бях гледал мачове на български отбори в квалификациите за Лига Европа. И някои футболисти ми направиха добро впечатление. Затова дойдох в България с нагласата, че шампионата е силен и впоследствие наистина се оказа така. 
 
- Какво мислиш за Варна и България?
- Варна е красив град. Животът през лятото е добър заради морето. Все още не знам как ще е през зимата, но скоро ще стане ясно (смее се). Иначе хората са добронамерени, но искат да говорят само на български език. За момента не съм много добър с българския, но се опитвам да се уча. Въпреки, че като гледам колко е сложен езикът ви... Не знам кога ще стане това. 
 
- Какви са целите на отбора през този сезон?
- Основната цел е да се класираме в Топ 6. Всички искаме това и смятам, че имаме сили да сме сред най-добрите шест тима. След това ще мислим за повече.