Спортният директор на Берое Валентин Грудов изрази задоволството си след успеха над Левски с 2:1 при гостуването на старозагорци. Отговорникът по спортните въпроси в тима обаче сподели, че отборът е позагубил донякъде стимул за четвъртото място, след като Ботев Пд победи ЦСКА за Купата на България и така тази позиция няма да даде право за участие в баража.

„Доста по-добре стояхме на терена със задържането на топката, с пасовете зад гърба на противника, нямахме никакви проблеми, въпреки че допуснахме един гол от наша грешка. Изключително съм доволен от себераздаването на момчетата”, започна директорът в Берое.

„Тази победа е важна, въпреки че донякъде загубихме стимул за четвъртото място, тъй като то вече не дава място в Лига Европа. В крайна сметка Левски ни гостува в Стара Загора в последния кръг. Всичко е възможно. Ние загубихме много точки от графата задължителни. Ако бяхме взели тези победи, щяхме да сме поне с равни точки с Левски. Ние знаем нашите възможности и нямаше притеснения в нас. Можехме да победим и по-убедително”, продължи той.

„Никога не съм наричал играчите бездушници. Казах, че футболът се играе с душа и сърце, те затова са тук, за да се раздават. Бяхме изпаднали в миникриза, но си знаем възможностите. Мисля, че се получават нещата. Дори да не се класираме в Лига Европа, няма какво да коментираме. Срещу ЦСКА имаше скандална дузпа в 11-ата минута. Имахме 70 на 30 владение на топката. Играхме много добре, но понякога има други фактори, които не позволяват на провинциалните отбори да постигнат това, което могат и искат”, завърши Валентин Грудев.