Легендата на Левски Георги Иванов бе откровен и сподели, че според него сезонът за „сините“ е провал, въпреки че тимът на Делио Роси се класира за финал в турнира за Купата на България срещу Славия. Гонзо даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

„Мачът ще бъде труден за Левски, независимо, че влиза в него като фаворит и неминуемо е по-класният отбор. В това няма никакво съмнение. В един мач всичко става и смятам, че примерите в последните години са много. Финалите през 2013 и 2015 са доказателство, че понякога и по-слабият може да спечели“, коментира Гонзо относно предстоящия финал за Купата между Левски и Славия.

„В момента Левски има право на реванш след онзи мач, който се получи. Според мен Славия категорично не заслужаваше да се класира на финал. Имам предвид мача с Ботев, в който съдията им подари победата. Смятам, че славия незаслужено е на финал. Почти никой от тези футболисти, които ще играят сега, не играха в онзи финал, така че няма от какво да са обременени. Футболистите на Славия могат да бъдат обременени от факта, че ще има много публика. Стадионът ще бъде пълен с левскари. Така че напрежението ще бъде в Левски. Славия няма какво да губи“, продължи той.

„Случва се да има такава пауза без трофеи. Смяна на собственици, смяна на треньори... Смятам, че сега е важно отборът да се остави на спокойствие, да се изгради една основа и в следващата години да се търсят резултати. При смяна на треньори, футболисти става много трудно да се изгради един боеспособен отбор и да се конкурираш с водещи отбори, в случая Лудогорец и ЦСКА, които вече надграждат вече две години.“

„Разбира се, че сезонът за Левски е провал. При толкова много загуби е нормално да бъде провал. Чисто игрово не е добре. В крайна сметка обаче Левски има шансове да спечели Купата на България. Смятам, че тази година бе преходна за отбора на Левски, в която треньорът трябваше да се ориентира в обстановката, футболистите трябваше да свикнат и да разберат в какъв клуб са, защото в момента има много чужденци. Смятам, че през следващата година Левски ще бъде един отбор, който няма да бъде готов за титлата, но ще бъде дълго време в борбата за нея. Левски не се представя добре игрово, като резултати също. Мачовете с ЦСКА след нова година, те вдигнаха Левски. ЦСКА бе слаб отбор през втория полусезон, затова Левски може би използва тяхната слабост и набра инерция“, каза още Гонзо.