Бившият футболист и треньор на Левски Георги Иванов заяви, че предпочита треньорството пред дейността на спортния директор. В предаването на DIEMA SPORT – Домът на футбола – Иванов, който за последно бе начело на Черно море, заяви, че има нужда от „нова кауза“. Той сподели, че са му отправили предложение преди Нова година, но тогава все още не е бил готов, тъй като е искал да отпочине след щурия ритъм в последните 4-5 години.

„Занимавам се със себе си общо взето след като се разделих с Черно море. Последните шест месеца бяха достатъчни да се отърся от напрежението. Мисля, че е добре човек да има малко свободно време, да се занимава с неща, които са му липсвали преди“, започна Иванов.

„Човек, когато си обича работата си, е нормално да изпитва трудности. Омръзва почивката в един момент, но понякога е полезна. Имаше вариант да поема тим, но преди Нова година не бях готов да работя. Последните 4-5 години бяха много динамични, постоянно бях отдаден на някаква кауза. Затова имах нужда от почивка да си възвърна силите. Имам нужда от нова кауза“, добави Иванов.

„Безцветен е цветът на следващата кауза. Сега търсим цвета. Не чакам нищо, когато има нещо, то ще се случи. Не бива да се натягат нещата“.

„На сърце ми е повече да съм треньор. Директорът участва в процеса, но когато има мач, ти си на трибуната и не може да контролиращ нещата така, както на терена“.

„Спомням си, преди правим с Левски 0:0 със Славия и пишат Гонзо да си ходи. Има много неща, но често се връщам с усмивка. И вие журналистите понякога пресолявате манджата. Аз за себе си нечета – нито добро, нито лошо. Защо да се обременявам? И да го прочета, това е мнение на човек. Това по никакъв начин не ми носи удовлетворение“.

„Когато беше Мурсия, той казваше, че в компютъра има едно копче и то превеждало на испански. Винаги се усеща, когато отборът върви, или не върви. Не ми е нужда да чета анализи за себе си, за да знам как се справям“.

„В момента почивам, нямам свръхамбиции да работя, но всичко е въпрос на виждане. Не са много отборите у нас, в които можеш да работиш, но нашата работа е такава, че някой път не може да си избираме къде да работим“, каза финал Георги Иванов.