Верея измъкна точка след здрав мач от 30-ия кръг на Първа лига /Първа шестица/ срещу Ботев Пловдив в Стара Загора. Домакините стигнаха до 2:2 срещу "канарчетата", след като успяха да наваксат пасив от два гола и в крайна сметка да се доберат до равенството. "Златният жокер" на "жълто-черните" Стивън Петков откри резултата в 40-ата минута на срещата. Това е първото попадение на голмайстора на пловдивчани като титуляр и 11-ото му досега през сезона. Жоао Пауло удвои за "канарчетата" в 57-ата минута, но само три минути по-късно Венци Бенгюзов успя да върне попадението и да възобнови интригата. Окрилени от добрата инерция, старозагорци стигнаха и до изравнителния гол във вратата на Даниел Кайзер в 64-ата минута. Изпълнението на Денислав Станчев от дистанция пък бе повече от великолепно. В края на мача пък се стигна до сериозни битки на терена, като потърпевши се оказаха влезлия като резерва Йордан Минев, който само за няколко минути си изработи два жълти картона. Илиян Йорданов също изгоря, след като вече имаше официално предупреждение в края на първата част. Така двата тима завършиха двубоя с човек по-малко на терена.

Николай Киров: Имам претенции към крайната защита

Макар Верея да се добра до точката, тя е крайно недостатъчна, тъй като старозагорци изостават все още на 10 точки зад пловдивчани в класирането. Ботев е пети с 46 точки и е на 4 от Левски, който днес се изправя срещу ЦСКА от 18:00 часа. 

Двубоят започна доста лежерно. Играта се развиваше предимно в центъра, но последваха няколко интригуващи минути. 

В 6-ата падна и първия точен изстрел, който бе на сметката на гостите. Дуде Ндонгала опита удар от дистанция, но прати топката право в ръцете на Богомил Цинарски. 

Шест минути по-късно Жоао Пауло хитро мушна топката между защитата, запращайки я към долния ляв ъгъл на вратата на Цинцарски. Ударът му от дистанция беше добре насочен, но нямаше достатъчно сила и стражът на Верея спаси. 

Макар Ботев да бъде по-активния тим на терена и повече да пресираше съперника, най-чистото положение през първата част се откри пред Верея. Милен Танев обаче не успя да се възползва от разбъркването в наказателното поле на "канарчетата", след като отблизо можеше да разстреля вратата на Кайзер. Шутът му бе много разочароващ и премина високо над напречната греда. 

Последва затишие пред двете врати и в порядъка на 20-ина минути двата тима опитваха да намерят пролуки, за да реализират попадения. 

Пет минути преди края на първата част обаче Ботев стигна пръв до желания гол, с който откри резултата. "Канарчетата" направиха страхотна атака, при която Густаво Афонсо пусна към Филип Филипов отдясно, който с феноменално центриране прати топката право на главата на Стивън Петков. Голмайсторът на "жълто-черните" пък не сбърка и отблизо се разписа за 1:0. Това бе и първото попадение на Петков като титуляр за тима на Ботев. Той реализира своя 11 гол с фланелката на "канарчетата" от началото на сезона, като преди това всичките му 10 гола бяха като резерва.

В 43-ата минута куриозна ситуация можеше да доведе до втори гол във вратата на Верея. Цинцарски не се ориентира добре и Жоао Пауло замалко да му отмъкне топката под носа. Получи си рикошет, при който стражът на доамакините успя да се ориентира по-добре от съперника и все пак да предотврати опасноста. 

Секунди преди края на Бризола отправи опасен удар, но вратарят на Верея успя да улови.

Кулминацията и развръзката в двубоя дойдоха през втората част. Пет минути след началото на втората част малко недостигна на Стивън Петков да отбележи второто си попадение в срещата. Терзиев успя да отиграе центрирана топка в наказателното поле и да я прати към намиращия се в непосредствена близост Петков. Той обаче като че ли не очакваше топката и инстинктивно подложи главата си, за да я засече. В крайна сметка кълбото се отби в напречната греда. 

Гостите все пак успяха да вкарат второ попадение във вратата на Цинцарски в 57-ата минута. Жоао Пауло удвои за "жълто-черните" с изключителен гол. Стивън Петков успя да открадне топката от Милен Танев, при което останаха съмнения за нарушение от страна на голмайстора на Ботев. В крайна сметка Пауло се възползва от ситуацията и се разписа за 2:0 с прецизен удар от близо. 

Само три минути по-късно обаче Верея върна попадението. Венцислав Бенгюзов центрира от пряк свободен удар, а Пламен Тенев се извиси най-високо, за да засече топката във вратата на Кайзер за 2:1.  

В 64-ата пък старозагорци стигнаха и до изравнителния гол. Денислав Станчев с плътен шут прониза мрежата на "жълто-черните" от границата на наказателното поле. Кайзер докосна топката, но не успя да предотврати изравнителния гол за 2:2. 

Впоследствие Верея на два пъти имаше възможността да осъществи и пълен обрат в срещата. В 68-ата минута при центриране на Домовчийски в наказателното поле, Андонов успя да отклони за Домовчийски, който стреля отблизо, но Кайзер предугади накъде ще отиде топката, разтегна се и изби.  

В 75-ата пък Илиян Йорданов намери Георги Андонов в наказателното поле, който първоначално не успя да овладее добре топката, засуети се, но в крайна сметка отправи шут. Кайзер обаче блесна с великолепна намеса, изчиствайки с крак. 

В 82-ата пък Димитър Пиргов бе близо до това да върне преднината на гостите. Тодор Неделев центрира в наказателното поле. Там след здрава битка Пиргов се добра първи до топката, подложи крака си, но не успя да насочи добре и кълбото премина покрай гредата.

Заключителните секунди пък предложиха емоции и битки на терена между играчите, които в крайна сметка оставиха и двата тима с човек по-малко на терена. При спречкване на футболистите край тъчлинията Илиан Йорданов и Йордан Минев получиха жълти картони, но вече бяха предупредени официално по-рано. Съответно двамата футболисти се наложи да напуснат терена.

Вижте съставите на двата тима:

Верея: Цинцарски, Илиев, Тенев, Иванов, Мунин, Бенгюзов, Танев, Станчев, Йорданов, Мечев, Христов

Старши треньор: Елиаш

Ботев: Кайзер, Марин, Терзиев, Пиргов, Филипов, Юсейн, Бризола, Густаво, Кампос, Петков, Паоло

Старши треньор: Николай Киров

Главен съдия: Георги Димитров

Стадион: Трейс Арена