Най-голямата въпросителна около честванията за 75-годишнината от рождението на легендата на Левски Георги Аспарухов ще падна по време на мача на „сините“ с Ботев в петък, 4 май. Това разкри лично финансовият директор на тима от Герена Красимир Иванов, който на специално организиран брифинг заяви, че именно тогава ще бъде обявено официално името на съперника на Левски за планирания демонстративен мач на 19 август.

Левски готви куп инициативи за Гунди, Иванов с призив към феновете

Левски стартира продажба на билети за Ботев

По предварителна информация става дума за Бока Хуниорс, но Иванов обяви, че това ще е сред изненадите за запалянковците.

Левски удължава договорите на Прохазка и Панайотов

„Една от скритите изненади е разкриването на името на съперника ни в петък вечер. Ще стане ясно с кого ще се срещнем на 19 август. От петък започват различни инициативи. В средите на феновете има доста идеи, детски турнир. Смятаме да възродим един от турнирите, носещи името на Гунди. Започваме от петък и лятото и есента ще продължим“, обясни Иванов.

„В интерес на истината лесно уредихме съперника. Може би шансът бе на наша страна. Ние се оглеждахме за възможности. Появи се и в рамките на няколко дни уредихме детайлите. За нас като клуб бе важно да се изпълни това наше желание, да има събитие, което да маркира лятото“.

Отварят Сектор Г на "Васил Левски" за "сините" фенове

Запитан за слуховете, че Христо Стоичков е съдействал за уреждането на съперника, Иванов отговори:  „Знам, че излязоха такива слухове, ние лично с него не сме разговаряли“.

„Надявам се да има възможно най-много хора на стадиона по време на мача с Ботев. Очевидно носталгията по Гунди ще допринесе повече от футболната интрига. Надявам се повече фенове да дойдат. Дано повече хора пристигнат и от Пловдив. За съжаление, петък е работен ден, но се надявам от Пловдив максимално много хора да дойдат“, добави Иванов. 

Левски посреща Ботев на 4 май от 20.00 часа на Герена. Срещата ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.