С куп хубави мероприятия Левски ще отбележи 75-годишнината от рождението на най-голямата си легенда Георги Аспарухов. Това стана ясно на специален брифинг на „сините“, на който финансовият директор на клуба Красимир Иванов обяви, че честванията ще започнат навръх рождението на нападателя, 4 май, и ще продължат поне до есента.

По ирония на съдбата на самия 4 май Левски е домакин на Ботев, в който Аспарухов също е играл. Срещата е от 20.00 часа на Герена и ще може да бъде следена с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

Преди мача, от клуба по традиция ще поднесат венци и цветя пред бюста на митичния футболист пред Сектора А на  стадион „Георги Аспарухов“, а след това се предвижда и представянето на две книги, посветени на Гунди. Отделно има предвидена концертна програма, а по време на битката с Ботев ще стане ясно официално кой ще е съперник на Левски в демонстративния мач в памет на Гунди на 19 август. В края на вечерта е предвидена и заря.

Междувременно Красимир Иванов използва пресконференцията и за да оправи призив към феновете на „сините“, които планират да гледат мача с Ботев на стадиона.

„Искам да кажа няколко думи за феновете. За нас петък ще бъде по-специален празник. Ние го виждаме като възможност всички фенове да помислят какво означава Гунди за клуба и защо. Искам да призова всички, които ще дойдат в петък да мислят за деня като за ден на клубната фланелка. Нека всеки да дойде с любимата фланелка, за да бъде атмосферата специална“, започна Краси Иванов.

„Денят започва в 10 часа с поднасяне на венец пред паметника на Гунди на стадиона. От 11 часа в Централна поща ще представим официална пощенска марка 75 години Гунди, следобед следват няколко неща, които ще се случват на стадиона От 16.00 часа ще има отворен увеселителен парк на стадиона. По-късно ще има сцена с музикални изпълнители. Тя ще отвори 16.30 и ще продължи половин час преди началото на мача. Стадионът отваря час и половина преди двубоя с Ботев. По-специално присъствие се надяваме да ни уважат част от легендите на Левски и Ботев, играли с Гунди. Сега говорим с ръководството на Ботев“, добави Краси Иванов.

„Две представяни на книги ще има в този ден. Биографична книга за Гунди и детска книга със заглавие „Като Гунди“. След това мачът е между двата отбора, в които Гунди е играл. Вечерта  ще има заря“, разкри още Иванов.