Голямата трансферна цел на ЦСКА-София тази зима Рафаел Двамена отсвири "червените" и няма да приеме тяхното предложение за трансфер. Той се е съгласил да премине в швейцарския ФК Цюрих, който в момента се подвизава във втора дивизия. 

Нападателят е от Гана, а миналата седмица местните медии написаха, че досегашният му клуб Аустрия Лустенау е имал принципна договорка с "червените". Но явно самият футболист е предпочел Швейцария. 

Според изданието Ghana Soccer Net, той вече е в алпийската страна и се очаква до края на деня да премине задължителните медицински прегледи. Съобщава се, че сделката е "голяма" и "изкушаваща", но без да се съобщават финансови параметри. 

Макар и да е във втора дивизия, ФК Цюрих е един от традиционно силните швейцарски отбори и на практика си гарантира влизането в елита от следващия сезон. Клубът е финансово обезпечен и може да си позволи да привлича играчи от подобна класа. 

Иначе Рафаел Двамена избира този тим освен пред ЦСКА-София, а още пред Спартак Москва, Хофенхайм и Лил. Но явно личните условия, предложени от ФК Цюрих, са били най-добри за 21-годишния таран, който се скъса да бележи във втора дивизия на Австрия с екипа на Аустрия Лустенау.