Левски започна сезона си в Първа лига с инфарктна победа с 1:0 над Ботев на стадиона в пловдивския квартал "Коматево". Юношата Илия Димитров се превърна в големия герой, след като вкара единственото попадение в последните секунди на продължението.

След шокиращото отпадане от Вадуц в Лига Европа, изглеждаше, че "сините" ще започнат с неуспех и в първенството, но в крайна сметка една прекрасна бърза атака донесе трите точки. Като че ли обаче успехът бе закономерен, тъй като Левски бе отборът, който доминираше през по-голямата част на двубоя и който създаде по-чистите положения за гол.

През първото полувреме определено Левски бе по-добрият отбор на терена. "Сините" играеха доста агресивно, пресираха съперника в неговата половина и това доведе до куп положения пред вратата на "канарчетата". Само добрите изяви на Даниел Кайзер и липсата на класа в завършващата фаза за гостите попречи на Левски да реализира гол в тези 45 минути.

Давиде Мариани първо изпробва рефлекса на Кайзер в 4-ата минута, а след това изстрел на Станислав Костов с глава бе избит в корнер.

В 17-ата минута вратарят на домакините отново реагира отлично след опасен изстрел на Костов, а най-сериозният шанс се откри отново пред нападателя на Левски. Той сам си го изработи, след като в 37-ата минута открадна топката от краката на Костадин Ничев и напредна опасно с нея, но ударът му от добра позиция излезе в корнер. Единственият шанс на домакините за цялото полувреме бе в 42-ата минута и бе плод на изненадващ удар от фаул на Тодор Неделев, който премина много близо до страничната греда.

През втората част играта бе по-равностойна като Ботев по-често поглеждаше към вратата на Мартин Полачек. Най-доброто положение обаче отново бе за Левски и отново пред Костов. В 55-ата минута той получи чудесен пас от Обертан, но от няколко метра не успя да преодолее Кайзер.

В 68-ата минута Костов бе заменен от Илия Димитров, който се оказа златният жокер на "сините".

В последните секунди на триминутното продължение гостите осъществиха бърза атака, Обертан получи топка отдясно и пусна перфектен пас към младока, който от няколко метра нямаше проблем да засече топката в опразнената врата.

Как се разви мачът минута по минута вижте тук!

Ето и съставите на двата отбора:

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Йордан Минев, Серкан Юсеин (84' Радослав Апостолов), Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала (67' Васил Шопов), Густаво Афонсо (90'+1 Милко Георгиев), Стивън Петков

Левски: Мартин Полачек, Аймен Белаид, Иван Горанов, Давиде Мариани, Антони Белмонт (63' Ивайло Найденов (76' Холмар Ейолфсон), Жорди Гомес, Милош Цветкович, Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Станислав Костов (68' Илия Димитров), Габриел Обертан