Главният секретар на МВР: Срещата Монтана - Славия се разследва

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов потвърди, че срещата Монтана – Славия от 15 април тази година се разследва за черно тото.    Срещата в средата на април завърши с победа 4:3 за "белите", след като те изоставаха с 1:3 в един момент от второто полувреме, а от УЕФА са изпратили сигнал за необичайни нива на залози именно за този резултат.

Кметът на Монтана: Радвам се, че има разследване

"Касае се за сигнал, получен сигнал чрез БФС от УЕФА, който касае предположение за уредена футболна среща между отборите на Славия и Монтана, който се е състоял на 17 април. По получения сигнал е започната проверка в главна дирекция на Национална полиция за престъпление срещу спорта. До момента са извършени съответните действия за събиране на доказателства по случая. Това, което може да се каже, е, че по време на футболната среща и след нея са възникнали нарушения на обществения ред, но те не касаят конкретния сигнал. След извършване на проверката ще бъде докладвано в прокуратурата по отношение на това дали са събрани достатъчно данни за извършено престъпление. Към момента проверката продължава", поясни на пресконференция днес Маринов.

Разследват Монтана - Славия за черно тото

"Сигналът касае това, че резултатът от срещата е бил предварително известен и уреден, което е дало възможност някои лица да се възползват при залаганията за срещата. Конкретика в момента не мога да ви дам, дали са участвали футболист, дали треньори. Всички, които имат отношение по казуса, ще бъдат разпитани на различни етапи от проверката. Това е проверка, която изисква сериозен ресурс и се извършва много трудно, тъй като знаете, залозите стават по различен начин, в интернет, в различните пунктове. След като анализът е направен от УЕФА и е пуснат такъв сигнал. Те имат система за предварителен анализ", допълни главният секретар на МВР.

Свързани материали

  • Кметът на Монтана Златко Живков: Радвам се, че има разследване Кметът на Монтана Златко Живков: Радвам се, че има разследване
  • Разследват Монтана – Славия за черно тото, разпитват играчи Разследват Монтана – Славия за черно тото, разпитват играчи
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Славия Монтана

Първа лига