Прокуратурата започва разследване на мача между Монтана и Славия /3:4/ заради съмнения за черно тото, научи „Меридиан Мач”.

Действията са резултат от 33-страничен доклад на УЕФА. Срещата се игра на стадиона в Ловеч на 15 април и завърши 4:3 за „белите”, а при 3:3 между 62-ата и 81-ата минута са заложени огромни суми в полза на столичани, както и за над 6.3 попадения в срещата.

Според УЕФА „резултатът от тази среща е бил неправомерно повлиян с оглед на получаването на печалба от корупционни залагания”.

Какво предстои в българския футбол до края на сезона

Евроцентралата съобщава, че още преди мача в български букмейкър се получават неимоверно големи залози за загуба на Монтана, които довеждат до срив и неестествено ниски коефициенти за победа на гостите.

Това не може да се обясни с някакви драстични промени в състава, защото Монтана залага на много малък брой млади играчи.

„При противниците им липсваха някои титулярни играчи от тяхната стартова листа, което единствено поражда съмнения относно почтеността на този мач”, се казва в писмото от евроцентралата.

От прокуратурата вече са уведомили Славия и Монтана за разследването, а още през следващата седмица ще бъдат проведени и първите разпити на играчи, взели участие в срещата.