Административният директор на ЦСКА Милко Георгиев отговори на Кирил Домусчиев във връзка с коментарите за конкурса за базите на „червените" и като цяло за клуба. Той изяви мнение, че атаките, че ЦСКА е извършил измама са безпочвени и посочи, че такава е била извършена през 2010 година именно от Лудогорец.

Стойчо Стоилов: И срещу Левски ние ще градим, те ще се бранят

„Истината, аз лично не смятам, че нещо фатално се случва, но първо няма да е търг, а конкурс, което ми звучи абсурдно. ЦСКА да участва в конкурси, ние не сме някакъв вариететен състав. Като цяло моето мнение е различно, аз не желая и бях категоричен, че ЦСКА не би трябвало да участва в такива търгове и конкурси. Защо не се организират търгове и конкурси за другите стадиони? Да не би Софиянски да е организирал търг преди 20 години или конкурс? Напъват се тук шепа несретници, искат да играят в конкурси. Ами да идат в Разград и там да си направят един търг и да се конкурират, както искат да го кръстят. Не може тук да се подиграваш с любовта на половин България и да говориш глупости. Иначе по същество – разбирам и държавата в лицето на господин Кралев, че желаят всичко да е прозрачно и чисто, което само по-себе си дава предпоставките хората да се изнервят. За мен при положение, че още на 4 януари беше решение на Министерския съвет за първия апорт, който трябваше да се извърши, после дойде служебно правителство, там не си мръднаха пръста, включително големи цесекари, да се случи нещо, при което мина време до сега. ЦСКА плати над един милион лева наем за тази гробница и Панчарево и продължава да плаща, и ето вече е октомври, ако имаме късмета до края на месеца да обявим въпросния конкурс, мисля, че 30 дни е срокът, в който тече обявлението – кандидатите да закупят документи, съответно да се явим с още 16 фирми и да се надяваме, че до края на годината ще решим този въпрос“, започна Милко Георгиев пред клубната телевизия на тима от „Българска армия“. 

Футболист на ЦСКА със съмнения за скъсани връзки

„Честно казано, нямам представа какви са критериите за допускане до участие. Силно се надявам...не се надявам, убеден съм, че „Армията“ принадлежи на ЦСКА и на никой друг“.

„Вярвам, че ще е прозрачен конкурсът. Вярвам, че цирковете от преди няколко месеца в Кърджали, тук на стадиона няма да се повторят. Доколкото чета от една седмица са се активизирали кукловодите на някои хора, но ние на провокации няма да се поддаваме. Не ми харесва тонът на диалога, който се води. Когато използваш думи, като измама, изрази като измама, да вменяваш на хората, че ЦСКА нещо е измамил, искам да кажа на господин Домусчиев, че ако имаше измама в България, тя бе извършена през 2010 година, когато отборът му бе в Б група, те подмениха чисто ново създадено дружество, което влезе да се състезава по средата на сезона. Та тогава измамата бе извършена с участието на главния герой Борислав Михайлов и компанията му. Добре разбирам защо искат да се окопаят и да няма друг избор за управление на Българския футболен съюз, защото така им е удобно, но да вика измамникът „дръжте измамника“ някак си не е феърплей. Този човек не е запознат с историята на ЦСКА, не може да казваш, че Валентин Илиев е израснал на „Армията“. При всичките ми уважения към него, но той идва тук като завършен футболист. Виж, децата на Валентин Илиев – да. Те растат на „Армията“ и сега. Веднага ще успокоя хората, че когато госпожа синдичката предостави удостоверение за тежести, чисто на имотите, които ние ще добием... Хората помнят, че в цената от 8 милиона се включват различни активи. Информацията ни е, че част от тях имат тежести. Синдикът ми е много интересно как ще се опита да ни даде имот с тежест. Когато изчисти имотите, Гриша Ганчев с най-голямо желание и удовлетворение ще плати тези 8 милиона лева. Така че, повече лаладжийски истории не ми се слушат от Разград“, добави Милко Георгиев.

„Мисля, че Красен Кралев бе подведен от хора от екипа му и мисля, че няма да се стигне до там. Според ме в голямото си желание да реши този въпрос изпусна тези реплики, че до септември ще се реши всичко. Тогава бях убеден, че до края на година е реалният срок. Натиск? Убеден съм, че когато бъде обявена дата, атаките ще зачестят. След няколко седмици наближава и друг мач, и там ще има кал, хвърляне по нас, плюене. Но все повече ми прави впечатление, че там преобладава истерията и емоционалната нестабилност на някои хора. Надявам се това да се предаде и на отбора. Това ще е в плюс за ЦСКА".

„За себе си имам отговор до кога ще са атаките. Когато много, много, много си искал да имаш ЦСКА и нещо мъничко не ти е достигнало и се чудиш какво е това, и когато дойде някой, който има всичко необходимо, но най-вече мъжество и топките, защото ЦСКА не е само да кажеш „Аз съм ЦСКА“, ЦСКА е отговорност и много задължения и когато дойде този човек и ти изведнъж си решил, че там е трябвало да бъде твоето място, ми няма как. Не мисля, че егоцентризмът ще е в полза на българския футбол. Колкото по-бързо егото на някои хора е преглътнато, можем да вървим напред. Докато то е водещо, нищо добро не ни чака“, завърши Милко Георгиев.