Утре, 24 август, Черно море се изправя срещу Локомотив Пловдив в мач от 6-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е от 21 часа на стадиона в парк "Лаута" и ще бъде ръководена от Никола Попов от София. 

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев няма да може да разчита на младия Мартин Минчев, който е с националния отбор до 18 години на турнир в Чехия и десният краен бранител Стефан Станчев, който все още се възстановява от контузия. Отборът вече пристигна в Пловдив и направи последната си тренировка преди мача със "смърфовете" на стадион "Марица". С тима тренира и Георги Илиев, който бе на треньорски курс в София и се присъедини към "моряците" в Пловдив. 

Помощници на главния съдия Попов ще са Веселин Мишев и Мартин Венев. Четвърти съдия ще е Радослав Гидженов, а съдийски наблюдател ще е Йордан Иванов.

Двата отбора са изиграли 98 мача в Елита, като Черно море има записани 31 победи, 40 загуби а равенствата са 27. Головата разлика 133/113. В Пловдив обаче "моряците" имат едва 4 победи от общо 49 мача. Загубите са 32, а равенствата - 13 с голова разлика 91/38. Любопитното е, че в последните три мача под тепетата Черно море има две победи и едно равенство.

Най-честият резултат между двата тима е 0:0 (12 пъти) следван от 2:1 и 1:0 за Локомотив (10 пъти).

източник: Ивайло Борисов