ПФК Черно море подкрепи Националенния детски диабетен лагер “Докосни дъгата” в СОК "Камчия". Лагерът е за около 70 деца и младежи със захарен диабет, за които в следващите дни ще се грижи екип от лекари, психолози, педагози и родители. 

Специална програма съпътства откриването, като акцент в нея беше безпрецедентното обединение на водещите футболни клубове в страната. Черно море, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Ботев и Дунав застанаха рамо до рамо в името на каузата. БФС също подкрепи инициативата на Асоциация "Докосни дъгата". Футболисти, треньори и легенди, сред които Илиан Илиев, Васил Панайотов, Георги Петков, Георги Велинов, Пламен Николов, Светлин Симеонов, Валентин Станчев и Филип Кръстев, излязоха с общ призив, обединени около толерантността и направиха празника на децата незабравим. 

Всеки един от отборите донесе своите екипи като подарък за младежите. Футболните представители проведоха с тях тренировка на игрището на комплекса, като заниманието премина при много положителни емоции и радостни възгласи.

В края на спортното мероприятие капитанът на Славия Георги Петков изнесе спечелената преди няколко месеца Купа на България, трофеят събра малки и големи в обща снимка, придружена от общ призив: "ДА НА СПОРТА! НЕ НА АГРЕСИЯТА!".

Тази година лагерът е част от дейностите по проекта на асоциация "Докосни дъгата" и ММС "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г.