Старши треньорът на Етър Станислав Генчев бе категоричен, че до края на сезона гостуващите тимове трудно ще си тръгват от стадион „Ивайло” с победа. Виолетовите” спряха победната серия на ЦСКА от 8 поредни мача без загуба в Първа лига, след като стигнаха до равенство 2:2 на стадион „Ивайло” в двубоя от 9-ия кръг на първенството.

Автогол спря победната серия на ЦСКА

„Това не трябва да е изненада, че реализирахме такъв резултат срещу ЦСКА. Допуснахме по-слаби резултати в началото, защото времето за лятна подготовка бе много малко, взехме много нови футболисти и съвсем резонно бяхме по-колебливи в играта си. С течение на времето нещата в клуба се нормализираха и играта ни на терена се подобри. Единственото, което ни липсва до момента са точките”, каза Генчев.

Генчев след хикса с ЦСКА: Игрово можем много повече

„Велико Търново винаги е бил футболен град. Много сме щастливи, че имаме такава фенска маса и подкрепата на привържениците.Може би това, че се завърнахме на нашия стадион повлия на представянето ни в домакинските мачове. Много трудно вече някой ще си тръгне от „Ивайло” с победа. Още миналата година, когато играхме във Втора лига, нямахме загуба тук. Имахме една единствена загуба от началото на сезона на „Ивайло” от Берое, но не искам да се връщам на тази тема - защо и как загубихме този мач”, допълни той.

„Мога да кажа, че съм голям късметлия. Работил съм под ръководството на треньори като Димитър Димитров, Люпко Петрович, Ивайло Петев, Станимир Стоилов и други. Научил съм много от тези хора. И до ден днешен търся съвети от тях. От Люпко съм научил, че дисциплината е номер 1. Мъри Стоилов пък държи на по-романтичния футбол. От Ивайло Петев съм взел една част от методиката на работа”, призна наставникът на „виолетовите”.

Етърци на среща с фенове в старата ни столица

„Станах играещ треньор още в Дунав. Беше трудно, защото до вчера съм им бил съотборник, а днес трябва дори да ги съветвам за някои неща. Сега нямам проблем с момчетата, те ме слушат. Нямат и голям избор. Все пак ми е трудно е, играе ми се до ден днешен. Рано или късно краят на кариерата идва. От много години искам да съм треньор и винаги съм искал да правя точно това. Мисля, че досега не съм сбъркал в нищо”, каза още той.

„Като всеки млад треньор, искам да се развивам. Ако съм показал, че съм израснал и че заслужавам, ще се радвам да поема е някой по-голям тим. За да стане един треньор национален сенкционер, трябва да има голям опит зад гърба си. Доста ми е рано да си поставям подобни цели. Основната ми цел към момента е Етър в Първа лига и през следващия сезон. Ако успеем да влезем в първата шестица, това ще е прекрасно”, завърши Генчев.