Нападателят на Етър ВТ Иван Петков беше откаран в болница с комоцио след инцидента в края на мача срещу ЦСКА-София (2:2). Таранът влезе в игра на мястото на Бадара в 89-ата минута, а в четвъртата минута на добавеното време бе ударен в главата при единоборство с Лое, но реферът Валентин Железов прецени, че няма фаул.

Ръководството на Етър благодари на феновете на ЦСКА

Петков падна на земята, а футболистите на двата отбора започнаха бързо да викат медицинския екип, за да му окаже помощ. Не се оказа вярно разпространеното предположение, че централният нападател си е глътнал езика. Иван Петков е получил силен удар в главата. Своевременната намеса на Атанас Илиев овладя ситуацията и футболистът дори стисна зъби и се върна терена, показвайки за пореден път мъжество и характер.

Автогол спря победната серия на ЦСКА

Веднага след последния съдийски сигнал обаче Петков е откаран от д-р Иван Лефтеров в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и бе настанен в "Неврохирургия". Той е с комоцио, но вече се чувства добре. Все пак преценката на лекарите е Иван Петков да бъде два дни под наблюдение, съобщава официалният сайт на "виолетовите"./ БТА