Един от най-качествените чужденци, който се е подвизавал по родните терени Гари Родригес призна, че е получил повиквателна за националния отбор на Холандия. Тя е дошла от сегашния селекционер на "лалетата" Роналд Куман, който започна революция по възраждането на тима. 

Той обаче няма как да участва в официален мач за родината си. Причината е свързана с негово решение от време на престоя му в Левски. Тогава той прие да играе за родината на баща си Кабо Верде и вече може да представя Ниската земя само в контроли. И никога няма да може да играе на голямо първенство с родната си страна. 

"Да, Роналд Куман ми се обади, но вече е твърде късно за каквото и да било. Баща ми искаше да играя за Кабо Верде и го сторих, още докато играех в Левски. Затова не знам дали някога през кариерата си ще играя на голямо първенство. Но както и да е, футболът в Кабо Верде се развива много бързо."

"И все пак съм щастлив, че играя за тази страна. Тъжното е, че Холандия вече никога няма да е опция за мен. Това остава само националният отбор, който подкрепям по телевизията", сподели Гари Родригес през холандските медии. Крилото на Галатасарай е роден в Ротердам, но няма да играе за "лалетата" заради правилата на ФИФА.