Кариерата на бившата звезда на Левски Гари Родригес изглежда ще се развива във все по-възходяща линия. Националът на Кабо Верде е все по-близо до трансфер в някое от топ първенствата на Европа, пише турският вестник "Фанатик". 

Според изданието, за настоящия ключов играч на Галатасарай има истинска трансферна война в Европа. Само два от замесените клубове са германският Щутгарт и английският Нюкасъл, но има и други неназовани кандидати от водещите лиги. 

"Швабите" дори са отправили предложение на стойност 10 млн. евро, за да го откупят още през януари. Истанбулският гранд обаче няма намерение дори да започва разговори за по-малко от 15 млн. евро. През лятото "чим бом" бяха готови да се разделят с него срещу 10 млн., но оттогава Родригес направи много силни мачове и това вдигна цената му още. 

Въпреки че успяха да задържат холандеца през лятото, турците едва ли ще успеят да го сторят и сега. Те имат спешна нужда от свежи финансови постъпления заради ограниченията от УЕФА за финансовия феърплей и затова се надяват да продадат една от звездите си за възможно най-много пари. 

Гари Родригес се подвизаваше в българския футбол през 2013 и 2014 г., като от Левски премина за по-малко от милион евро в испанския Елче. Последваха трансфери в ПАОК и Галатасарай, като всички те бяха за по-голяма от тази сума. А сега явно струва 15 пъти повече от времето, когато се подвизаваше у нас.