Капитанът на Септември Борис Галчев избухна срещу съперника на тима му в 14-ия кръг на Първа лига Верея. Според него наличието на старозагорци в елита е несериозно, защото те са "нереален" отбор.

"Не знам кой е фаворит, те си имат техните проблеми. Според мен, този клуб е нещо нереално за Първа лига. Имам приятели там, говорим си, че не знаят кога ще взимат пари, не се знае кой е собственик. Това е нещо несериозно. Има по Б групите отбори с традиции, а в елита играе Верея, това е несериозно", заяви Галчев пред NOVA SPORT.

Той сподели, че въпреки серията от 10 поредни загуби, никой в Септември не изпитва напрежение, а на него нещо подобно му се случва за първи път в богатата кариера. Наскоро халфът навърши 35 години и отдавна е по терените.

"Тази победа над Локомотив София ни вдъхна някаква увереност. За първи път ми се случва в живота да запиша десет поредни загуби, но знаем какъв е форматът на Първа лига, така че просто трябва да победим."

"Тази серия се дължи на липсата на домакински терен, виждате всеки мач на каква обстановка играем. Също така и уникални тъпотии правим и така трупаме загуба след загуба, станаха десет поред, а това не е приятно."

"Напрежение няма, за първи път съм в отбор, който има десет загуби и няма никакво напрежение. Приема се така, сякаш някакси свикваш с тези загуби, а това не е приятно за никого. От това се излиза само с победи", сподели халфът и накрая говори дали е имало евентуален конфликт между него и подалия оставка наставник Николай Митов.

"Не съм имал конфликт с Николай Митов, нормално беше човекът да подаде оставка след седем поредни загуби. Той даде 100%, за да върви отборът. Медиите пишат уникални тъпотии, раздуват от мухата слон и по-малко трябва да се четат такива медии. Ние дори се чуваме с него по телефона", сподели Галчев.