Настоящият футболист на Берое Мартин Камбуров бе избран за футболист номер 1 на Локомотив Пловдив за 2017 година. 

Това бе обявено на проведеното в Конгресния център на Международен панаир Пловдив в 13-о издание на "Черно-бяла" Коледа в присъствието на фенове, състезатели от сегашния състав, треньори и клубни легенди.  Нападателят, който в момента се състезава за Берое, получи най-много гласове от феновете в проведената за целта анкета.  Втори в класацията остана Димо Бакалов, а трети е португалецът Паоло Серджо, който се раздели с клуба преди две седмици. 

Мартин Камбуров бе избран за пети пореден път за футболист на годината на Локомотив Пловдив, поставяйки рекорд в анкетата сред привържениците на тима. Видимо развълнуван той благодари на всички локомотивци за признанието и добави, че с вота си са гласували за историята.  Нападателят напусна "черно-белия" клуб непосредствено преди мача с Етър във Велико Търново от първия кръг на Първа лига след скандал със собственика Христо Крушарски и премина в Берое.

Самият шеф на "черно-белите" не присъства на днешното събитие.  Таджикът Парвиз Умарбаев пък беше награден като автор на най-красивите голове за отбора. Награди получи за дебюта си в професионалния футбол младата надежда на клуба Ирхан Юсуф.  Най-добре представилите си играчи от юношеските формации бяха отличени на тържеството. Присъстващите почетоха паметта на починалия през тази година легендарен футболист на Локомотив Аян Садъков. Бе показан и специален филм за кариерата на легендарния играч на "черно-белите" Гочо Василев, който събра овациите от присъстващите им им благодари за вниманието и признанието. Великият футболист на Локомотив Христо Бонев-Зума получи почетен плакет по случай своя 70-годишен юбилей./БТА